Kendi Elektriğini Kendin Üret

- 2001 yılında aldığımız güneş panelinin (siemens sp36) fiyatı 750 alman markı idi ve o günkü kur ile 365 milyon lira vermiştik 1.Leventte AES diye bir firmadan almıştık (Faturası hala duruyor oradan biliyorum.) Küçük bir araştırma yaptım şu iki linkte fiyat buldum. Ama aralarında dağlar kadar fark var.
http://www.siemenssolar.co.uk/sp36.html
http://www.solar-tec.com/SiemensSolarModules.htm
2- Arabaların çakmak çikişi ile çalışan bir soğutucu almıştık sirkecideki toptancıdan o da o zaman 80$'dı, o günkü kur ile 92milyon lira idi. (En ucuzu buydu) (Markası igloo)
3- Arkadaş çalıştığı yerden iki adet kuru akü bulmuştu Göz kırpan ona para vermemiştik.
4- Okulda hocanın biri de icat çıkarmıştı tez sunumundan sonra "bu dolabın termostatı yok mu nasıl ayarlayacaz ? " diye. bir de termostat almıştık Yazıcıoğlu İş Hanından ama monte etmeden adamın eline verdik. O da 18 milyon lira idi.
Soğutucu direkt dc ile çakıştığı için regülatör kullanmamıştık. Aküyle gümeş panelini paralel bağlayıp soğutucuyu direkt beslemiştik. (Gayet basit bir uygulama idi.)
Ivır zıvırla beraber (sadece uygulama için) toplam 480 milyon lira harcamıştık.
Dediğim gibi maliyeti az tutmak için bir panel alıp iki de akü kullanmıştık. Sistemin adam gibi çalışıp kesintisiz enerji vermesi için panel ve akü sayısının artırılması gerekli.
Evlerde tamamen bunun uygulanabilmesi için çok fazla paraya ihtiyaç var. Çünkü ütü, çamaşır mak. bulaşık mak. saç kurutma mak. gibi ısıtıcılı yükler var; buzdolabı, çamaşır mak. bulaşık mak. gibi motorlu yükler var. üç-beş panelle bunları kararlı çalıştıabilmek imkansız!
Ama ancak şunu yapabiliriz: Evin aydınlatma tesisatının linyesini şebekeden ayırıp (tamamen değil, istediğimiz an geri bağlantı yapabilecek şekilde şalterle...) bunu bizim sistemle yakabiliriz.

Elektrik tesisatından az anlayan herkes bu bağlantıları yapabilir. Yeter ki malzeme olsun.
Panelin 6V ve 12V çıkış seçeneği var. Arkasındaki atlama teliyle (jumper) ayar yapılıyor. Panelin 36W çıkış gücü teorik. 8,5V/4,2A veya 17V/2,1A çıkış verileri var. İki kablo ile çıkış alınıyor ve isdediğin yere bağlıyorsun.

Bu verdiğin bilgiler içn çok teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bende benzer çalışmaları geçen sene yaptım. Şimdi ise bir firma kurdum. Firma: www.twiturkey.com oradan girip yaptığım çalışmaları görebilirsiniz. Ayrıca sizinle tanışmak da isterim. Biz alternatörü çok kaliteli bir firma olan Çin üretimi bir ürün kullanıyoruz (Web sayfasında görebilirsiniz). Eğer siz, alternatör konusunda Türk üretimi birşeyler yaparsanız sizinle çalışabilir, sizden ürünlerinizi alabiliriz. Bu arada her türlü malzeme, test ve ekipman konusunda size destek çıkmak istiyorum. İsterseniz çalışmalarınızı rüzgar tünelinde yapmanız için size yardımcı oalbilirim, kanatları da alüminyum yada kompozitten yapmanıza yardımcı olabilirim. bana ulaşmak için: www.twiturkey.com ve msn: [email protected] adreslerini kullanabilirsiniz. Bu arada forumdaki arkadaşların merak ettiği bilgiler olabilir, yardımcı olabilirim: örneğin kanat kütlesi ne olmalı? kütle ve yarıçap oranı ne olmalı, açısal hız ve tork ne olmalı ? elektronik kontrol ne olmalı, nasıl olmalı,? sistemin verimi ne olmalı, nedir ne değildir? kompozit nedir karbon fiber ve diğer kompzitler ne şekilde kullanılır gibi sorular sorulursa bu konularda derin çalışmalarım var ve paylaşabilirim. www.twiturkey.com Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımı sunarım. TWI Arge Müdürü
 
Sn.görkem

Benim sorum elektriği ürettik diyelim bu elektrği nasıl Uzun bir müddet depolayabiliriz

Sanırım bu iş için bir çok yol var. tek sorun kurulum, kullanım maliyetleri ve en önemlisi verimin önemli ölçüde düşmesi.

Bu konuda geleceğin teknolojisi sanırım yakıt pilleri olacak, ve yakıt olarakta hidrojen.

Hidrojen elektrik enerjinin depolanmasında, tekrar yakıt pili ile elektriğe çevrimde çevre dostu bir gaz.
Şu anda tek sorun hidrojeni kontrollü ve ucuz bir şekilde depolamak.

Saygılarımla
 
güneşe olduğu kadar rüzgarada yönelin. hatta yatlatda ve bazı küçük tesislerde hibrit sistemler- güneş ve rüzgar birleştirilerek- kullanılıyor. durmak yok , elin çinlisi yaptıysa bizde yapacağız.araştırma ve paylaşmaya devam.
 
200 KW'lık bir sistemin sisteme bağlantısı nasıl yapılır? ve maliyeti toplamda ne kadardır?
 
abi bu icad süper bişey ama bunun için sürekli akan bi akar su lazım buna şüöle bi sistem geliştiremezlermi mesela havuz üzerine kurulmuş türübünler sürekli enerji üretsin yine ürerttiği enerjile çalışan bi devirdaim motoru olsun ve enerji daimi olarak sağlansın tabi bu bi fikir bunun kapsam lı araştırmasını yapmadım ama böle bi sistem nehir falan gerektirmez su dolu bi havuz sürekli türübin üzerin de devir daim yapacak ve enerji daimi olarak elde edilecek birde bu sisteminuygulamasını devreye almasını sadece temsa mı yapacak yoksa herhangi kişi veya kişilere eğitimi verilerek bu alanda bişeyler yapmaları sağlanacakmı
;D
dıstum iyi düşünüyorsun ama. eneri üretimi için üretmemiz gereken güçün iki katı güç uygulamamız gerekiyor. bu da zararlı olmus olur :D
 
Arkadaşın Bahsettiğini Karadeniz'de yapıyorlar bildiğim kadarıyla adam min 3 KW/saat elektrik üretiyor.Max 20 Kw/saat olabiliyor diye hatırlıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst