Rüzgar Dünyası Türkiyede Buluşacak

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
Rüzgar enerjisi alanında önde gelen ve her yıl bir kıtada düzenlenen Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı ve Sergisi (WWEC), 15-17 Haziran tarihleri arasında İstanbul Türkiyede gerçekleşecektir.

ECOENERJI şirketininde desteklediği Dünya Rüzgar Enerji Konferansı Türkiye'de

WWEC2010, 9. Dünya Rüzgar Enerji Konferansı ve Sergisi, rüzgar enerjisi teknolojisi, sanayisi ve politikalarının başlıca oyuncularının bir araya geldiği güçlü bir platform oluşturmayı ve stratejik kararları etkileyecek rüzgar enerjisi kullanımı ile ilgili en son bilgilerin ve teknolojilerin paylaşılmasını amaçlamaktadır.

Kongrenin ana konusu, büyük kapasitelerdeki rüzgar enerjisinin mevcut Şebeke altyapılarına nasıl entegre edilebileceği ve şebeke kapasitelerini ayarlamak olacaktır. Türkiye bugünkü 80 GW’a varan izin bekleyen rüzgar enerji santralleri projeleri ile fırsatlar için mükemmel bir örnektir.

9. Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı ve Yenilenebilir Enerji Sergisi


“RÜZGAR ENERJİSİNİN BÜYÜK ÖLÇEKTE ENTEGRASYONU”

15-17 Haziran 2010

HALİÇ KONGRE MERKEZI- İSTANBUL

Rüzgar enerjisi alanında önde gelen ve her yıl bir kıtada düzenlenen Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı ve Sergisi (WWEC), 15-17 Haziran tarihleri arasında İstanbul Türkiye’de gerçekleşecektir.

Konferans ve Sergi, rüzgar enerjisi teknolojisi, sanayisi ve politikalarının başlıca oyuncularının bir araya geldiği güçlü bir platform oluşturmayı ve stratejik kararları etkileyecek rüzgar enerjisi kullanımı ile ilgili en son bilgilerin ve teknolojilerin paylaşılmasını amaçlamaktadır.

Türkiye, yer aldığı coğrafyada son yüzyılda kullanılan fosil yakıtlar unutturana kadar kullandığı, Ege ve Akdeniz’in limanlarının canlılığı ve zenginliğini yaratan yelkenli teknelerinin ve Anadolu kentlerini besleyen toprağı sulayan, unu öğüten yeldeğirmenlerinin enerji kaynağı rüzgarı yeniden keşfediyor.

Rüzgar enerjisinde teknik potansiyelin 88000 MW olduğu Türkiye’de hükümetin, Cumhuriyetin 100 yılı olan 2023 yılında 20000MW kurulu kapasite olarak belirlediği rüzgar enerjisi gelişim hedefi ve yatırımcıların 80000MW’a varan lisans talepleri ile bu alana gösterdikleri ilgi, rüzgar enerji santrali projeleri için çok önemli yatırım fırsatları yaratıyor

İstanbul, dünyada ve Türkiye’de hızla artan yatırımlarla büyük bir gelişime tanık olduğumuz rüzgar enerjisi alanının bu önemli etkinliğine ev sahipliği yapmaktan heyecan duyuyor.

WWEC Dünya Rüzgar Enerji Konferans ve Sergileri sektörün belli başlı oyuncularını bir araya getirir ve sanayi liderleri, yatırımcılar, kamu otoriteleri ve dünya medyası ile iletişim kurma fırsatları yaratır. Sergi, ürünler, markalar ve projelerin görünürlüğünü ve bilinirliğini artırır ve geniş bir potansiyel müşteri yelpazesiyle doğrudan temas ve satış imkanı sağlar

KONFERANS BAŞLIKLARI

1. Rüzgar türbini teknolojisi, sistemleri ve parçaları
2. Rüzgar enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji sistem entegrasyonu ve depolama
3. Şebeke bağlantısı
4. Hibrit sistemler ve küçük rüzgar türbinleri
5. Rüzgar çiftliği planlama, kıyıda, karada ve tek başına
6. İzleme, işletme ve rüzgar çiftlikleri bakımı
7. Rüzgar Türbini Parçalarının Üretimi
8. Rüzgar enerjisi ve yenilenebilir enerji kaynakları üzerine ulusal politikalar, engeller, teşvikler ve diğer konular
9. Finansal Modelleme: Sermaye, kredi ve Karbon Ticareti
10. Bölgesel Enerji: Sahiplik Modelleri
11. Uluslararası Programlar
12. Eğitim ve Öğretim

Alıntıdır
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
imkanım olsa da gidebilsem konferansa ama vakit yok malesef
 
bu aralar bu konu ile ilgili konferans var mı arkadaşlar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,646
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst