pc de ses ile alakalı hiç bir şey yok.

Katılım
4 Nis 2008
Mesajlar
419
Puanları
1
Bir tanıdığın oğlu pc ye ne yaptıysa, sağ köşedeki ses simgesi, denetim masasında ses ile alakalı hiç bir şey yok, sistem araçalarında ? veya ! işareti olan bir donanım parçasıda yok.
ne yapmak gerekiyor..
saygılar..
 
Harici ses kartı yok. Anakartın sürücülerini tekrar yükleyeceğim, olmadı format atacağım.
 
Driver silinmiştir buyuk ihtmal. Anakart cds varsa oradan yukle yada adini ogrenebilıyosan adini ogren netten indir realtek olabilir

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 
Bir tanıdığın oğlu pc ye ne yaptıysa, sağ köşedeki ses simgesi, denetim masasında ses ile alakalı hiç bir şey yok, sistem araçalarında ? veya ! işareti olan bir donanım parçasıda yok.
ne yapmak gerekiyor..
saygılar..

Anakartın müşteri ile ilgili olan destek hattına sahip olan ilgili internet sitesinde (Destek/download)'a girilerek anakartın üzerinde yazan model no'su(Örneğin Gigabyte GA-P43T-ES3G gibi) "Tüm desteklenen anakartlar" kısmında tam olarak yazılıp girilerek,o model anakart için listelenen yazılımlardan,yalnız ses cihazı seçilerek,en son güncellenmiş(En son tarihte yayınlanmış olan) ses kartı driver'ı indirilmelidir.Yanlışlıkla başka modele ait "ses driver" ının indirilip "install" edilmesi ses simgesinin (İkon) yine çıkmamasına neden olur.Anakartın ihtiyacı olan onboard veya içeriden PCI portuna takılan ses kartının driver'ı en doğru ve en güncellenmiş olanı bu şekilde ilgili sitesinden dikkatli olarak seçilerek yüklenmeli.Aksi durumda hoparlör simgesinin ikon olarak sağ alt köşede ve aygıt yöneticisinde çıkması,ses kontrol panelinin görünmesi mümkün olmayacaktır.Kolay gelsin.
 
biostan onboard audio disabled 'a çevrilmiş olabilir. Enabled yapacaksınız. Eğer driver hatası olsaydı donanımda gözükmeye devam ederdi büyük ihtimal.
 
Arkadaşlar farklı konu belki ama acer loptop, şarj kablosu takılıyken herşey normal..Pilde devam etmek istersem ses kesiliyor..sebebini bilen varsa yardımcı olabilirmi?
 
Korumaya aliyor olabilr guc tasarruf ayarlarini kontrol edin :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 
genel varsayımlar üzerine konuşacak olursak ses kartının tümleşik olduğunuz varsayıyorum . donanım ekle kaldırda herhangi bir uyarı işareti yok ise yazılımsal sorundan ziyade bilgisayarın ses kartını algılamaması sorunu olabilir. donanım ekle kaldırdan , donanım değişikliklerini tara yapıp eğer yine olmazsa pc yeniden başlatıp bios ayalarına girip default yapmak pc açıldıktan sonra zaten ses kartını görürse sürücüleri tekrar yükleyebilir yüklemezse anakartın cd'sinden yükleyebilrsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst