Windows 7

dogan1997

Üye
Katılım
2 Şub 2011
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
33
Windows 7 (önceden Blackcomb ve Vienna kod adlı) Microsoft Windows'un perakendeye sunulmuş en son işletim sistemidir. Microsoft tarafından kişisel bilgisayarlar, masaüstü, dizüstü, netbooklar, Tablet PC ve media center bilgisayarlarda kullanılmak için çıkan bir işletim sistemidir. 22 Ekim 2009 tarihinde piyasaya sürülmüştür.
Çıkış tarihi Microsoft tarafından 22 Ekim 2009 olarak belirlenmiştir. 22 Temmuz 2009 tarihinde yapı numarası 6.1.7600 olan sürümü çıkmıştır ayrıca bu, RTM (Release To Manufacturing) yani üretime hazır sürümdür ve üreticilere ve Microsoft iş ortaklarına dağıtılmaya başlanmıştır.
Adlandırma [değiştir] Microsoft, bu işletim sisteminin adını neden Windows 7 olarak belirlediğini Windows Vista Team Blog sitesinde açıklamıştır.
Windows'un ilk ana sürümü Windows 1.0 [1]; ikinci ana sürümü Windows 2.0 [2]; üçüncü ana sürümü Windows 3.0 ve bunun alt sürümü Windows 3.1 [3]; dördüncü ana sürümü Windows 95 ve dördüncü ana sürümün alt sürümleri Windows 98, Windows 98 Second Edition ve Windows Millennium Edition [4]; beşinci ana sürümü Windows 2000 ve bunun alt sürümleri Windows XP , Windows XP 64-Bit Edition ile Windows XP Professional x64 Edition [5]; altıncı sürümü Windows Vista; ve bunun alt sürümü [6] ayrıca, sayı [] içindeki sayı bakımından yedinci sürüm olarak değerlendirilebilecek Windows 7. Yani Windows 7'nin sistem çekirdeği NT 7.0 değil NT 6.1 olup Windows Vista teknolojilerini baz almaktadır. Şu an en son sürümü RTM sürümü 22 Temmuz 2009 tarihinde bitirilmiş 22 Ekim 2009 tarihinde satışa sunulmuştur.
Sürüm adayı [değiştir] Windows 7 Release Candidate (Türkçe: Sürüm Adayı) ya da kısaca RC, 30 Nisan 2009 tarihinde MSDN üyeleri için beş dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca, Japonca, İspanyolca) yayınlandı. RC'nin son kullanıcı sürümü ise 5 Mayıs 2009 tarihinde, Windows 7 web sitesinde yayınlandı.
Nihaî Sürüm (RTM) [değiştir] Windows 7 RTM (nihaî) sürümü 6 Ağustos 2009'da MSDN ve TechNet kullanıcılarının hizmetine sunulmuştur ve 22 Ekim 2009'da son kullanıcıyla buluşmuştur.
Özellikler [değiştir] Genel Bilgi [değiştir] Windows kullanıcıları, Windows 7 ile Windows Vista'ya göre daha hızlı bir deneyim yaşayacaklar. Windows 7 ile kullanıcılar, bilgisayarlarını çok daha hızlı başlatabilecek ve kapatabilecekler. Microsoft'a göre, gelişmiş Görev Çubuğu ile uygulamalar arasında geçiş yapmak bir eğlence hâline dönüşecek; yeni araç çubuğu ile kullanıcıların, yazılımlar ve belgeler arasında daha rahat ve hızlı bir şekilde dolaşmak mümkün olacak. Windows 7 ile yeni Windows Aero özellikleri, temiz bir masaüstü daha az uyarı ekranı anlamına geliyor.
Windows 7'nin sunduğu yüksek sistem güvenilirliği, daha uzun pil ömrü ve daha az uyarı ekranıyla kullanıcılar, zaman verimliliğini artıracaklar.Çok konuşulması beklenen çoklu temas teknolojisi, kullanıcının bilgisayar ekranında yapacağı birkaç parmak dokunuşuyla istediği dosyaya, bilgisayara veya cihaza hızlı biçimde ulaşmasını sağlıyor.
Windows 7'nin açıklanan önemli özellikleri:
Windows XP Modu [değiştir] Windows XP Mode for Windows 7 (Türkçe: Windows 7 için Windows XP Modu: XPM), Windows XP (SP2/SP3) ile uyumlu yazılımların Windows 7 üzerinde Windows XP arayüzüyle rahatlıkla çalıştırılabilmesini sağlayan bir nevi "sanallaştırma" özelliğidir. Bu özellik, Windows 7'nin içerisine gömülmüş bir Windows XP SP3 kopyası içermektedir; bu sayede de Windows XP uyumlu tüm yazılımlar, Windows 7 ile tam uyumlu bir şekilde çalıştırılabilmektedir. Örneğin; Internet Explorer 6, Windows Media Player 9 gibi eski sürüm yazılımlar, Windows 7'de kullanılabilmektedir. XPM, Windows Virtual PC özelliğini temel almaktadır. XPM sayesinde, yazılım uyumluluğu %100'e yükselmektedir. XPM, geri uyumluluk olarak da adlandırılabilir. Zaten Microsoft bu özelliği, Windows 7'nin ilk söz konusu olduğu dönemde geri uyumluluk olarak belirtmişti. Ayrıca, Windows XP ile uyumlu donanımlar da bu özelliğe dahildirler. Bu özellik, Windows 7 Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerinde kullanılabilecektir. Windows XP Modu'nu kullanabilmek için en az 2 GB RAM'e ihtiyaç vardır ve Windows 7 64 bit sürümleri de en az 2 GB RAM gerektirmektedir, bu yüzden XPM'li bir Windows 7 64 bit sürümünü kullanmak için de en az 4 GB belleğinizin olması gerekmektedir.
Şeffaf Pencere [değiştir] Aero Peek, masaüstünüze ve açık yazılım pencerelerine sürekli olarak hakim olmanız için tasarlanmış. Bu iş için Görev Çubuğu'nun en sağına yeni bir "Masaüstünü Göster" simgesi eklenmiş. Bunun üzerine geldiğinizde tüm açık pencereler şeffaf hale geliyor ve masaüstüne veya gadget'lara göz atmak mümkün hale geliyor.
Simgeye tıkladığınızda ise tanıdığınız "Masaüstünü Göster" süreci gerçekleşiyor. Aynı şekilde gözlemlemek istediğiniz bir pencereyi odaklama özelliği de çok yardımcı oluyor. Bu iş için fare imlecini Görev Çubuğu'ndaki bir ön izleme penceresi üzerine getirin. İmleci üzerine getirdiğiniz pencere hariç diğer tüm açık pencereler yeni "Masaüstünü Göster" efektine benzer bir şekilde şeffaflaşıyor.
Böylece geçiş yapmak istediğiniz pencereye odaklanmanız çok daha çabuk gerçekleşiyor.
Windows 7 [değiştir] Vista Ultimate, "Home Premium" ve "Business" sürümlerini birleştiren en üst sürümdür. Ek olarak Bitlocker adı verilen veri şifreleme yazılımına sahiptir. Ve Windows 7 müşterilerine özel ek yenilikler sağlanmaktadır.
Ultimate ile sağlanan bazı ek özellikler
DreamScene Masaüstü arkaplanına bir resim yerine video koyabiliyorsunuz. Ve size dreamscene içerik pakedi olarak bazı videolar geliyor Windows Update aracılığı ile.
Hold 'Em adlı yeni bir poker oyunu ve Microsoft Tinker adlı çok hoş bir robot oyunu geliyor yine Windows Update ile.
Windows Ses Düzenleri olarak yeni sistem sesleri Windows Update aracılığı ile gelir. Bu sayede Windows'un açılış ve kapanış sesleri dahil tüm sistem sesleri değişebilir. Şimdiye kadarki ses düzenleri "Ultimate ", "Ultimate " ve "Microsoft Tinker Game Sounds" adlı ses düzenleridir.
Yenilenen Görev Çubuğu [değiştir] Taskbar : Burada kategorileştirme söz konusudur. Yani bir simge altında o yazılımın pencerelerini barındırıyor. Böylelikle birden fazla pencere açtığınızda sizi rahatsız eden bir sistem çubuğundan kurtarıyor.
Kategorinin üzerine geldğiniz zaman, o kategori altında bulunan pencereleri görüyor ve dilediğimiz pencereye geçiş yapabiliyorsunuz. (Eğer üzerine durup geçiş yapmak istemiyorsanız, Kontrol Tuşu + Sol Tık" ile o kategoriye tıkladığınızda en son açtığınız pencere, doğrudan açılacaktır.
Aero Shake [değiştir] Windows 7'deki fare hareketlerini algılama özelliğinden bahsedildiğinde, "Snaps ve Peek" hatırlanır. Fakat unutulan ufak bir detay daha var: Aero Shake. Masaüstündeki pencere yığınından kurtulup sadece bir pencereyi görmek istediğiniz zaman, bu özellik çok işinize yarayacaktır.
Efekti görmek için; masaüstünde birden çok pencere açıkken, bunlardan bir tanesini tutup sallayın.
Dağıtımlar [değiştir] Windows 7 Starter Edition [değiştir] Windows 7'nin en basit ve en az özelliği olan sürümüdür. Kullanımı kolaydır.
Windows 7 Home Basic [değiştir] Her gün yaptığınız işlemleri hızlandırır ve kolaylaştırır
Windows 7 Home Basic, en sık kullandığınız yazılımlara ve belgelere erişmeyi daha basit hale getirir; böylece aramaya daha az, işlem yapmaya daha çok zaman ayırabilirsiniz.
Windows 7 Home Premium [değiştir] Windows 7 Home Premium bir ev ağı oluşturarak sevdiğiniz fotoğraflar, videolar ve müziğin tümünü paylaşmanızı kolaylaştırır.
TV izleyebilir, duraklatabilir, geri sarabilir ve kaydedebilirsiniz.
Daha çok eğlence ve oyun için tasarlanmıştır.
Windows 7 Professional [değiştir] İşyerinde ve evde ihtiyaç duyduğunuz her şey için.
Birçok Windows XP verimlilik yazılımını Windows XP Modu'nda çalıştırabilir ve otomatik yedeklemelerle verileri ev ve işyeri ağınıza geri yükleyebilirsiniz.
Ayrıca Etki Alanı Bağlantısı ile şirket ağlarına bağlanabilirsiniz.
Windows 7 Ultimate [değiştir] Tüm özellikleri isteyenler için tasarlanmıştır.
Windows 7 Ultimate en kullanışlı ve güçlü Windows 7 sürümüdür.
Home Premium'un eğlence özelliklerini ve Professional'ın birçok Windows XP verimlilik yazılımını Windows XP Modu'nda çalıştırabilmeyi de içeren iş olanaklarını, kullanım kolaylığıyla birleştirir.
Ek güvenlik için, verilerinizi BitLocker ve BitLocker To Go ile şifreleyebilirsiniz. Ayrıca daha fazla esneklik için, 35 dil arasından istediğinizi seçerek çalışabilirsiniz.
Windows 7 Destek Siteleri [değiştir] Microsoft Windows 7
Windows 7 giriş sayfası - Microsoft Windows
Windows7seven.org
Windows 7 Kişisel Özgürlük • Windows 7 Kişisel Özgürlük
Windows 7 Aero Kısayol Tuşları
 
Microsoft Kedi olalı bir fere tuttu Win7 sayesinde :rolleyes:
 
En düşük sistemde bile güzel verim alabiliyoruz 256 Ram P3 800 mHz :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst