jenaratör faz sırası

movie7

Üye
Katılım
13 Haz 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar .jenaratörde ki sorunum şu sistem şebekeden beslenirken normal çalışıyor ama jenaratör devreye girince motorlar ters çalışıyor.benim sorum şu faz sırasını direk jenaratördenmi değişmeliyim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
jeneratördende değiştirebilirsin transfer şalterindende neresi uygun geliyorsa.
 
kesinlikle jenaratorden degistirmelisin!!!! eger motorlardan degistirisen,motorlar sebekeden beslendigi zaman yine ters donecektir.
 
murat68 ' Alıntı:
kesinlikle jenaratorden degistirmelisin!!!! eger motorlardan degistirisen,motorlar sebekeden beslendigi zaman yine ters donecektir.

Evet bu şekilde degştirilmesi en mantıklı ve dogru olanıdır.
 
Otomatik transfer şalterinde jeneratör kontaktörü yada motorlu şalteri giriş yada çıkışından herhangi iki fazın yerini değiştireceksiniz.
 
jeneratörden jeneratör kontasktör çıkışına kadar bir yerden değiştirde nereden değiştirirsen değiştir.
1- jeneratör sargıları klemensi (çok kablo yoksa tavsiye edilmez gereksiz ama çok miktarda 5-6 adet 240 lık kablo var ise ordan yapılır . )
2 jeneratör alternatör bağlantı kutusu
3 jeneratör tmş girişi veya çıkışı (yoksa bağlantı kutusu ) senin kablon kalınsa alternatörden gelen kabloları değiştir
4jenaratör şalteri girişi veya çıkışı
en kolay neresi ise ordan değiştir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst