Işıldak Aküleri Hemen Bitiyor

huzyin

Üye
Katılım
30 Eyl 2009
Mesajlar
56
Puanları
1
evde lexus marka elektriklerin kesildiği anda hemen yanan ışıldak var.fakat aküsü ancak 20 dk dayanabiliyor.oysa 1.5 2 saat dayanması lazım.şarj için fii prize takılı.bun aygun en iyi akü hangisidir ya da akünün uzun ömürlü olması için nasıl davranmalıyız?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşım ışıldakla hiç uğraşma .Micron marka ledli,şarjlı el fenerleri var .Ben ondan kullanıyorum.Saatlerce yanıyor.Fiyatı da çok uygun 20 tl.Kesinlikle tavsiye ederim.
 
benimkisi evde duvar tipi uzun florosanlı.bunun aküsünü değiştirip uzun ömürlü nasıl kullanırım?
 
Arkadaşım evde kullanabilirsin hem de taşınabilir daha ne istiyorsun
 
Sayın huzyin ilk olarak aküyü değiştirmeniz gerekir.Bu ışıldak tan daha fazla verim alabilmeniz ise maalesef biraz zor.Daha uzun süreli yanmasını istiyorsanız akünüzün amper değerini uzatmanız gerekmektedir.Yani sanırım kullandığınız akü 6 V 4 Ah lik bir akü.Daha uzun süre yanması için gene 6 V 8 A lik akü almanız durumunda elektrik kesilmesi durumunda devrede kalma süreside uzayacaktır.(Bu ebattaki aküyü kullandığınız ışıldağa da monte etmek de başka bir sorun olarak karşınıza çıkıcak tabiki)
Ama sayın Cahits nin de dediği gibi ledli bir taşınabilir el feneri almanız daha ekonomik olacaktır.Çünkü bu ledli el fenerinde aydınlatmayı yapan ledler olduğundan bataryanın ömrü daha uzun olacaktır.
 
ışıldak akülerindeki en büyük problem sürekli şarzda kalmaları eğer akünün dolu yada boş olduğunu ölçen ve akü boşaldığında şarz eden dolduğunda şarzı kesen bir devre yaparsanız akü ömrü uzayacakdır fakat yanma süresi düşen aküyü artık kullanmayın ömrü bitmiştir
 
Bazı ışıldak aküleri 4Ah lik değil.Bir kısmı sahte.4Ah lik akünün içine 1.2Ah lik akü koyup boş kalan yeri beton ile dolduruyorlar.
 
tavsiyeleriniz için teşekkürler.
 
evlere duvara monte edilen ledli ışıldaklar var mı acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,159
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst