Devre dizaynı hakkinda

fatihatac

Üye
Katılım
20 Ara 2009
Mesajlar
46
Puanları
1
Merhaba arkadaslar büyük bir sitede elektrikler kesildiği zaman jeneratör otomatik olarak devreye giriyor ve jeneratörden gelen voltajin sayaclara yazılsın istenmiyor ben bu sorunu konraktolerle çözdüm ama maaliyeti çok büyük nasıl bir devre dizayn etmeliyim
bana yardımcı olursanız sevinirim.saygılar
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
jeneratör voltjının saatlerden geçmemesi için yapılması gerekeni yapmışsın.daireler 3fazlı ise yapılabilecek başka bir işlem yok.fakat daireler 1fazlı ise kontaktör sayısını 1/3 oranında aşağıya çekebilirsin.
 
Saatlerin faz hatlarını aynen kullan fakat nötr hatlarını saatin giriş ve çıkışında ayırsan saat dönmeyecektir.Normal şartlarda iç tesisatın nötr hattı saatin üzerinden geçmese bile ufak rölelerle sadece sayacın çekeceği gücü sayaca ileterek maliyetden kurtulabilirsin. Ancak burda endirekde olsa saate mudahele var yönetmeliğe aykırımı bilmiyorum. (trifaze abonede geçerli değildir)
Su populariteyi sıfırlayın yanlış değer gösteriyor :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst