12V - 9A Jeneratör Nasıl Yapılır?

0009

Üye
Katılım
25 Ocak 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar jeneratörler hakkında pek fazla şey bilmiyorum. Buhar basıncıyla jeneratörün dönmesini sağlayarak elektrik enerjisi üretmek istiyorum. Bunun için yeterince ısı sağlayabilecek kaynağım var. Ancak, jeneratörün üreteceği elektriğin 12 Volt gerilimde ve minimum 9 Amper akımda olması gerekiyor. Bunun için nasıl bir sarım yapmam gerekiyor? İnternette birçok site gezdim ancak, bu konuda yeterli bilgiler genelde burada var. Bu yüzden konuyu burada açtım. Yol gösterirseniz sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bir oto alternatörü veya dinamosu da diyenler olabilir alıp onu kullanabilirsiniz ya da kendim yapacağım derseniz size model olabilir. Bir oto elektrikçisi ile görüşmeniz size yol gösterebilir.
 
iyi ama sabit bir çıkş için önce alternatörünüze baglı uyartım sargısı yapmalı ve bunun için voltaj regülatör kartı kullanmanız gerekir. bu konuda deneyiminiz varsa sizde yaparsınız alternatör sınırsız sayıda güç için döner siz uyartım akımı sayesinde istediginiz voltajı alırsınız.daha sonrada küçük bir trafo kullanarak dogru akıma çevirmeniz gerek.zor ama çok güzel bir proje hem elektrigin temelini hemde jenaratörün temelini anlmanız için hayırlı çalışmalar..
 
ben en iyisi bir elektrikçiden yardım alayım kendi başıma yapabileceğim bir şey değil anlaşılan yardımlarınız için teşekürler :)
 
arkadaşim alternatör kullanacaksan sistemde akü olması şart
çünkü altenator boşta iken voltajı tutturman zordur ha akü kullancaksan uyartı devrasi kulanman yerine kanjektör kullanırsın
konlektör üzerinde 15 ve 67 ucları var 15 e aküden 12 volt ver 67 ucunuda alternatörün kömür ucuna bağla tamam dır yeni alternatürleri konjektörü üzerindedir yeni tipler ise 12volt 5 wat ampil lazım ampülün bir ucuna 12 volt verirsin ampülün diğer ucunu alternatürün kojektör ucuna bağlarsın bu şart çünkü alternatör ilk uyartıyı ampül üzerinden alir elektirik ürettiği zaman ampül söner arabalarda bu böyledir . 7 sene oto elektiritçilik yapmiştım eğer yardım istersen sorun değil
 
Son düzenleme:
mucit 53 bir oto alternatörü kaç amper/sn üretir jeneratörlerde bir KWh bir de KW var saniyedeki akım üretimi önemli güç KW saniye olarak bulunursa istenen jeneratör üretilebilir bir evin ihtiyacı 3 KWh kadar yani 833.4 W saniye acaba oto alternatörü kaç wat saniyede üretiyor?
 
mucit 53 bir oto alternatörü kaç amper/sn üretir jeneratörlerde bir KWh bir de KW var saniyedeki akım üretimi önemli güç KW saniye olarak bulunursa istenen jeneratör üretilebilir bir evin ihtiyacı 3 KWh kadar yani 833.4 W saniye acaba oto alternatörü kaç wat saniyede üretiyor?

Sevgili dostum senin biraz kafan karışmış.

Fizikte ( tabi elektriktede ) Güç ve enerji ayrı şeylerdir. Güç anlık bir olaydır.

Eneji ise zamanla ilgilidir. Güç birimlerinin sonunda zaman yoktur.

yani

kW kVA veya kVAr güç birimidir.

kWh (kilowat saat) yada Ws (wat saniye) enerji birimidir.

Bir sistemi sürekli olarak besleyecek kaynak tasarlanırken o sistemin talep ettiği güç düşünülür . Talep ettiği enerjisi değil.

Kolay gelsin...........
 
sağol dostum çok aydınlatıcı oldu ama ben oto alternatörünün kaç w güç ile kaç wh enerji ürettiğini bilmezisem hesap yapamam internette ve bu civarda karadüzen bu işlerle ilgilenenlerde bu bilgiler yok yani hangi güçteki alternatör nekadar enerji verir bilmem gerek
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst