1500kva'lık kurutip trafonun uzun süre yüksüz gerilim altında kalması

laz73

Üye
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
94
Puanları
1
Yaş
39
1500kva'lık, 6.3kv/0.4kv dönüşümlü kuru tip trafonun sekonderi boşta iken, primeri uzun süre yüksüz bir şekilde gerilim altında kalırsa bir sorun oluştururmu? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Trafonuzun boştaki kayıpları 3-4 kw civarındadır ( doğrusu kendi kitabındadır ) .Aylık yaklaşık 2500-
3000 kwh yapar.Bu para dışında kimseye zararı olmaz.
 
Arkadasim kuru trafoyu enerji altinda olmasi cok iyidir cunku kuru trafolar enerjisiz ortamdan nem alir. enerjili kalmasi daha iyi Birde trafo odasinda klima varsa trafonun nerjisini keserseniz 2 gun sonra trafoyu devreye alamazsaniz. asiri nemden....
Saygilar....
 
Orion ' a katılıyorum ,gerci kuru tip trafolarda neme karşı ısıtıcı olması lazım ,işletme Bakım talimatına bi göz at bakalım ne yazıyor .enerjisiz durumlar için ısıtıcı mevcut mu?

değişik güçlerde kuru tip trafoların işletme -bakım talimatlarına baktım ,enerjisiz kalma durumu ile ilgili bilgi yok

yanlız ventilasyon (fan ) ve ısı kontol sisteminin önemi büyük ,ama bence riske atma enerjili bırakakta fayda var
 
Son düzenleme:
Eger sordugunuz trafo dokme recineli trafo ise ( kuru trafo diye de bahsedilir) hic bir problem olmaz. Cunku bu trafolar uluslararasi laboratuvarlarda cevre (E) ve klima (C) testlerinden geciyor. Tabi elinizdeki trafolarin bu tur sertifikalari varsa. Bu testlerin sartlari o kadar zor ki arkadaslarin bahsettigi nem bunlarin yaninda bir hic. Zaten bu testler neme ve sifirin altindaki ortam sartlari icin yapiliyor. (Bkz. IEC 60076-11)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,583
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst