Enda PLC Programları

Enda PLC ar-ge mühendisinin tezini inceledim. Yanlış yunluş bilgiler. Gel de bu adamın yaptığı PLC 'yi al. Sırf ünisi marmara bölgesinde ismi var diye böyle adamları neden işe alırlar anlamış değilim. Türk işi olduğu çok belli işte Bir daha da kullanmayaacağım Tavsiyemdir :)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Selamlar,

şu "yanlış-yunluş bilgileri" tezinde paylaşan mühendisi merak ettim. Tezin ismi yada linki varmıdır? Normalde "yanlış-yunluş" bilgilerle dolu bir tez ile mezun olamaması lazım.
 
enda süper bir plc. gittikçe kendilerini geliştiriyorlar. panelleri çok kaliteli. gittikçe kendisini geliştirmesi ve dış pıyasada daha çok iş yapmasını temenni ediyoruz. güncellemelerinizi yaparsanız help menüsünden çok yararlanırsınz. yeni başlayanlar için süper bir ürün hem ucuz hem basit. endanin plcleri 300 400 TL analog modülleri falan. bende çalıştığım yerde enda yı destekleyecek proje pesindeyim. özellikle su mail durumu beni gerçekten etkiledi. herkese tavsiye ederim... MADE İN TURKEY...
 
samstrong arkadasım çözüm var . İstersen yardımcı olabilirim :)
 
Merhaba;

Bende endayı merak ettim Kayserideki bayisine gittim ve gerçekten çok ilgililer. Hiçbir ücret talep etmeden deneme amaçlı plc cihazını alabileceğimi söylediler ve 386R model plc yi aldım bir kaç gündür uğraşıyorum. tek kelime ile mükemmel yapmışlar, ethernet üzerinden proğramlanması TCP/IP desteği mail atma özellikleri ve takıldığın her noktada birebir üreticiden destek alabilmek güzel birşey. Eksik yanları olabilri eminimki zamanla bu eksiklikleride tamamlayacaklardır. Yolunuz açık olsun ENDA.
 
PLC programlama kablosu standart CAT5 kablodur. Operatör panelleri de USB kablo ile yapılmaktadır. fiyat listesine ise http://www.enda.com.tr/ENDA 2011 Ocak Fiyat Listesi.zip linkinden erişebilirsiniz. Panel ile PLC arası haberleşme kablo bağlantıları için ise ürünlerin kullanım kılavuzları yardımcı olacaktır.

HMI ile PLC haberleşme örneklerine http://www.enda.com.tr/Images/Dosyalar/1306111032_PLC ve Operatör Paneli Haberleştirilmesi.zip linkinden erişebilirsiniz.





Merhabalar kullanıcı olarak ilave edeyim Eternet portu olan paneller eternet kablosuyla programlanabiliyor ben çalışırken hub kullanıyorum PLC-PANEL IP leri değişik olduğundan kablo sök tak yapmadan program atıp plc ye online olup izliyorum.
 
Bu arada eternet portlu HMI modellerinizden kullanarak USB portundan mobil gsm modem bağlayarak sabit numaraya sabit SMS gönderebilirmiyiz varmı böyle bir şansımız fikri olan ?
 
Enda PLC ar-ge mühendisinin tezini inceledim. Yanlış yunluş bilgiler. Gel de bu adamın yaptığı PLC 'yi al. Sırf ünisi marmara bölgesinde ismi var diye böyle adamları neden işe alırlar anlamış değilim. Türk işi olduğu çok belli işte Bir daha da kullanmayaacağım Tavsiyemdir :)

bir tek mühendisin tezinden banane ENDA da tek mühendis yapmıyor PLC yi bir sürü mühendis var orada. Bence sen kullanmıyorsun diye PLC lerin pek üzüleceğini sanmam. Bu peşin yargınla kullanmayı düşünenleri karamsarlığa sürüklersin.Bu yazına istinaden bende senin için bu adam PLC programlayamaz desem neler hissederdin. Saygılar
 
Enda panellerin oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Birkaç kez kullandım ve pişman olmadım.. Tavsiye ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,910
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst