ELEKTRİK PANOLARINDAN TOPRAK DİRENCİ ÖLÇME

Olsun ustam siz yine de söyleyin. Bu formun amacı yardımcı olmak. Siz söyleyin yapar veya yapamaz bu onun sorunu. saygılar...

Bilgi en kıymetli en degerli hazinedir ve kıymetli değerli olan birşeye sahip olmak için extra çaba sarfetmelisin ki zatan bunun kıymeti buradan gelir.Kolay çaba sarfetmeden öğrendiğin birşeyi çabuk unutursun.Bu sebeble topraklama direnci ölçümü baslı basına bir konu demem deki amaç burada ayak üstü ne ben birşey anlatabilirim nede anlattıklarımdan o birşey anlayabilir.Zira arkadaş topraklama direnci nasıl, ne şekilde, hangi aletle ölçülür gibi bir soru yöneltmemiş.Böyle bir soru yöneltmiş olsa gerek forum da gerekse başka sitelerde bir sürü kaynak var oralara yönlendirilmede yardımcı olunur.Kafasına takılan anlamadığı yerler olursa forumda bilgili tecrübeli çok arkadaş var yine onlara soru şeklinde yardımcı olunur.Saygılar benden..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
oonurr bey cihazım var aktif olarak da kullanıyorum genelde topraklama barası olur panonun içinde ve kolaylıklada ölçülebilir birçok panoda sorun şu ki topraklama barası olmayıp toprak kabloları direk klemenslerle bağlanıyorsa nasıl ölçülecek.
Öğretmen27 ve size de teşekürler.
 
Topraklama ölçümü ile ilgili bilgiler ekteki doc dosyasında mevcut.

tk.jpg

Ölçüm için krokodili topraklama klemensine tutturmanız yeterli. Kapalı tip klemens ise krokodilin tutturulma durumu yok ise klemensi çıkartıp ölçüm yapınız.
 

Ekli dosyalar

  • Topraklama ölçümü.rar
    23.5 KB · Görüntüleme: 40

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst