YARDIM-TOPRAKLAMA NASIL DÜŞÜRÜLÜR

rioo

Üye
Katılım
20 Şub 2012
Mesajlar
79
Puanları
1
Yaş
36
Iyi günler petrol istasyonunda bir ölçüm yaptım lpg pompası 18,54 ohm mazot pompası topraklaması 11.35 ohm çıktı bunları omajlarını düşürmek için l profil galvaniz kazıktan kaç tane çakıp kaç mt galvaniz şerit kullanmalıyız
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Toprak direncini düşürücü GEM Tozu kullanarak kazıkları çakın, aksi halde o belirttiğiniz ohm değerleri ile çok uğraşırsınız.Her bir kazığın ne kadar direnç düşürdüğü toprağın yapısı ile alakalıdır, toprak iletkenliği iyi ise her bir 2 metrelik kazık 1ohm kadar düşürür.
 
Marka ürünler haricinde Piyasada satılan Galvaniz köşebentlerin %80'i mantardan şamandıradır. Kısa zamanda çürüyüp kaybolduğunu rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Topraklama için çıplak bakır iletken ve som bakır elektrot kullanın, elektrotları olabildiğince derin gömmeye çalışın, dolgu toprağa elektrot çakmayın, kaz ayağı şeklinde uygulama yapın. %90 olumlu sonuç alırsınız direnç değeri istenen seviyeye hala inmediyse Sn Sarumanın bahsettiği GEM tozunu kullanabilirsiniz. Topraklamayı iki farklı yöne doğru yapıp test menholü kullanın yıllık yapmanız gereken topraklama direnci ölçümlerini bu test menholü üzerindeki baradan gerçekleştirirsiniz ilerleyen yıllarda gerekirse ilave elektrot çakıp baraya irtibatlandırırsınız. Petrol istasyonunda topraklama önemlidir,ekonomik olsun ucuz olsun demeyiniz. Önce can güvenliği !
 
tamamiyle bakır çubuklar ve çıplak bakır kablolar kullanılmalı,1.5 - 2 mt gibi derinliklere ve nemli yerlere özel tozu ile birlikte uygulanırsa sorun çözülebiliyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,537
Kullanıcılar
449,910
Son üye
citythunder

Yeni konular

Geri
Üst