parafudr atlamaları ve flexible kablo

mehmet6006

Üye
Katılım
29 Eki 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
58
Merhaba arkadaşlar;

Elimizde 10kA lık bir Parafudr var, ucunun de atlamalarını 3x95 lik topraklama iletkenine bağlayacağımızı düşünelim. Uygulama olarak genelde flexible kablo kullanılmasının nedeni nedir? nyy kablodan kullanmanın flexible a gore ne gibi bi dezavantajı vardır? Yardımcı olur musunuz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ÖRGÜLÜ FLEXIBLE BAKIR BARA

Flexible bağlantılar alçak ve yüksek gerilimde vibrasyon ve darbenin çok olduğu yerlerde, hareketli eleman özelliğine sahip oldukları için tercih edilirler.
Flexible baralar, bus-bar sistemlerinde ısıdan dolayı oluşan uzama ve kısalmaları absorbe eder. İki bara paralel kullanıldığında aralarında malzeme kalınlığı kadar bir boşluk bırakılmalıdır. Ayrıca bus-bar sistemlerinde kompansatör olarak da kullanılır.
Tavlı tel, kalaylı tel veya isteğe bağlı olarak gümüş kaplama telden de imal edilirler. Yüksek basınçlı preslerde sıkıştırıldıklarından dolayı kontak alanları son derece düzgün olduğundan ark oluşumuna engeldir.

KULLANIM ALANLARI

* Trafo / Bara - Buşing Bağlantılarında

* Yüksek Gerilim Yük Ayırıcılarında

* Generatörlerde

* Toprak Ayırıcılarında, İsteğe bağlı şase kablosu olarak

* Yüksek Gerilim Güç Kesicilerinde

* BUS - BAR Sistemlerinde

* Pano Bağlantılarında v.s

ALINTIDIR.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst