Topraklama Ölçümü Hakkında Yardım

bi_sohbet

Üye
Katılım
26 Nis 2012
Mesajlar
9
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba yardım istediğim konu topraklama hakkında, AVM lerde ölçüm yapan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşabilirlerse sevinirim benim sorunum ölçüm yapacağım yerde toprak yok toprağa ulaşmadan ölçüm nasıl yapabilirim veya yapabilecek bir cihaz biliyormusunuz. Önereceğiniz cihaz TT ve TN sistemin ikisinde de ölçüm yapabilmeli ölçüm yapacağım yerler otopark, şaftlar, adp odaları en yakın toprak mesafesi 300 metre ve toprağa giden bir boru veya benzer birşey yok kısa ölçüm metodunuda kullanamıyorum. Birde bu linkteki cihazı inceleyip kullanan arkadaşlar varsa benim işime yararmı inceleyebilirmi bana bu cihazı önerdiler ama bu cihazın toraklama ölçümü yaptını sanmıyorum empedansını ölçtüğünü tahmin ediyorum cevap veren arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. KEW 4140, KYORITSU Loop PSC Test Cihazı
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
TT sistemler için,bu ölçü aleti işinizi görür.
 

Ekli dosyalar

  • Kyorıtsu 4120 A.rar
    386.5 KB · Görüntüleme: 18
TT sistemler için,bu ölçü aleti işinizi görür.
Cevabınız için teşekkürler ama TT sistem ve TN sistem için ölçebilecek bir cihaz istiyorum ve bu modeli araştırdım kalmadığını ve 4140 modelinin olduğunu bu modelin bütün sistemlerde test yaptığını söylediler fakat ben ingilizce kullanım klavuzunu buldum ve biraz inceledim fakat toprak sistemi ile ilgili birşey bulamadım sistemin empedansını ölçüğü bilgisini aldım sadece bu cihaz hakkında bilginiz var ve yardımcı olursanız sevinirim.
 
Mesajımdan bir süre sonra,Sanpa'dan arayarak,söylediğim ölçü aletinin yerine,size söylenen ölçü aletinin çıktığını söylediler.Firma tarafından verilen bilgilere güvenmeniz gerekir diye düşünüyorum.
 
Kullanım kılavuzunda TN sistem başlığında açıklamalar var.
 
Mesajımdan bir süre sonra,Sanpa'dan arayarak,söylediğim ölçü aletinin yerine,size söylenen ölçü aletinin çıktığını söylediler.Firma tarafından verilen bilgilere güvenmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Fahri bey firmaya bende güvenmek isterim tabiki ama sahadaki birebir yapılan işle masa başından verilen bilgiler bire bir uymamaktadır birde kullanım klavuzunu inceledim TT istemde prizden topraklama ölçülebiliyor bu var ama TN sistem için bu özelliği göremedim bu nedenle cihazı kullanmış birkişi veya TT ve TN sistemi toprağa gitmeden bir arada ölçebilecek başka bir cihaz varmı bu konuda yardımcı olursanız veya olabilecek arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum bu arada konu ile ilgilenip yazdığınız ve yardımcı olmaya çalıştığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.
 
Kullanım kılavuzunda TN sistem başlığında açıklamalar var.
Aşşağıda türkçesinide yayınladım TN sistemde topraklama ölçümü hakkında birşeyden bahsetmiyor yani birden fazla paralel kazık sistemi istiyor tai çeviri olduğu için ben bu şekilde anladım o nedenle kullanan bir kişi varsa bilgisine başvurmak istedim
 
Topraklama kazığının geçiş direncini ölçecek iseniz zaten topraklama yapılan yere gidip ölçmeniz gerekir.
Diğer bölgelerde yapılacak ölçüm ise TN sistem olduğuna göre çevrim direnci ölçülecek demektir.Topraklama iletkeni ana panoda nötr e bağlanıyor çünkü...
TT sistemde çevrim direnci ölçülür , yakında topraklama olmadığı zaman..
(çevrim toprak üzerinden sağlandığı için toprak geçiş direnci hakkında fikir edinilmiş olur.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,537
Kullanıcılar
449,910
Son üye
citythunder

Yeni konular

Geri
Üst