Topraklamasız K.A.R. ve Akım Trafosu

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
arkadaşlar tesisteki motorların güvenli çalışması için k.a.r taktık lakin 3 faz 1 nötr yani toprak için ayrı hat yoj 4 kablo var k.a.r iş görürmü yoksa komple 5 hatlı kablomu çekmeliyiz birde trafolaraki akım trafoları ne işe yarar kondansatörlerle ne ilgisi var lütfen bilgi verebilirmisiz şimdiden teşekkürler
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Trıfaze motorlara nötr, gerek değildir, sadece 3 faz ve gövdeye topraklama iletkeni bağlanır, 5. kabloya gerek yokdur.

Trafolardaki akım trafoları; ölçme alçak gerılım tarafından yaplıyorsa , sayaca akım bilgisi verir, bunlar mühürlü bölmededir. Ayrıca, ampermetre ve/veya multimetrelere akım bilgisi saglanır. Çoğu panoda da, kompansazyon panosundaki, Reaktıf Güç KOntrol rölesıne, tesisin akım bilgilerini verir. Dolayısıyle cekilen yüke göre kondansatör kontaktörlerini çekılip bırakılması ile, kondansatörlerin devreye girip çıkarılması sağlanır..
 
teşekkürler yani kompanzasyona girmeden önceki 3 adet akım trafosu çekilen akımı reaktif güç kontrol rölesine iletir rgk röleside hangi kondansatörün devreye girecegini belirler umarım dogru anlamışımdır
 
kompanzasyon uygulamalarında rgk rolesine genellikle tef faz üzerinden akım bilgisi iletilir.
 
kompanzasyon uygulamalarında rgk rolesine genellikle tef faz üzerinden akım bilgisi iletilir.

Genellikle değil,özel durumlarda ( tesisin,tamamına yakını 3 fazlı motor olan sistemlerde.Yani,dengeli sistemlerde ) tek faz referanslı röle kullanılır.Bunun dışındaki sistemler için,3 faz referanslı röle kullanmak daha doğrudur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,597
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst