Topraklama şeritlerinden hangisi tercih edilmeli

mehmet6006

Üye
Katılım
29 Eki 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
58
Merhaba Arkadaşlar;
Elimizde 3 adet topraklama şeridimiz var. Galvaniz çelik şerit, galvaniz çelik örgülü şerit ve bakır örgülü iletken. Bunlardan herhangi birisiyle istenilen duzeylerde topraklamamızı yapabilir ve sıkıntı yaşamayız. Fakat benim sorum şu. Bunların birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları nelerdir. Hangi durumda hangisini kullansak maliyet ve iletkenlik açısından yarar sağlar. Bakırın bilindiği üzere iletkenliği daha fazla fakat maliyeti var fakat iletkenliği daha iyi. Hangi durumlarda bunu tercih etmeliyiz. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
linkin pek yardımı dokunmadı
 
Şartnamelerde,topraklama iletkeni olarak,gavanizli şerit ( sıcak daldırma ),bakır ve örgülü çelikten bahsedilmektedir.Bakır,herhalükarda,pahalı bir malzemedir.Galvanizli şeritlerin ise,piyasada,maalesef,500 uyduruk çeşidi bulunmaktadır.Örgülü çelik ise,çok fazla bilinmeyenve kullanılmayan bir malzemedir.Aslında,korozyon yönünden,en uygun malzeme de budur.Paratöner tesisatı bakır,diğer tesisatlar,diğer malzemelerle
yapılabilir.Favorim,daima,monotrondur.
 

Ekli dosyalar

  • monotron.rar
    31.9 KB · Görüntüleme: 25

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst