Topraklama çeşitleri

Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
186
Puanları
1
Ustalarım mrb...Topraklama yaparken bakır kazık mı bakır topraklama levhası mı galveniz levha mı galveniz kazık mı daha mantıklı? Mesela 1 kat 3 kat ve 5 kat binalar için düşünelim. Hangisini yapmak daha mantıklı ve yararlı? Şimdiden teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Levha kullanımı tavsiye edilmemektedir.Bakır,ömür yönünden daha kullanışlıdır.Sıcak daldırma galvaniz olmak şartiyle,galvaniz çubuk da kullanabilirsiniz.Aynı topraklama tesisatında,farklı malzeme kullanmamak ( bakır çubuk/galvaniz şerit veya galvaniz çubuk/bakır iletken ) ve hesap yapmak şartiyle,istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
 
yönetmelik gereği binanın zeminindeki toprak yapısı binanın kurulu olduğu alan bilgileri gibi parametreler hesaplanarak bunların kararları verilmektedir. gömülen ya da çakılan malzemenin ebatları sıklıkları ve galvaniz ya da bakır olup olmayacağı da bu hesaplardan sonra kararlaştırılmalıdır. özellikle yeni yapılan binalarda çok hassas denetlemeler ve bazen de incelemeler sonucu uygunluklar verilmektedir. bence çoktan bu şekilde yapılması gerekirdi ancak bu hassasiyet geciktirildi.
 
topraklama konusunda sıkıntı yaşayanlara yardımcı olabilirim özelden mesaj atması yeterli.
 
Burda anlat da biz de bilelim eksiklerimizi...
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst