TOPRAKLAMA OLMADAN KAÇAK AKIM ROLESİ

DGN FRT

Usta Üye
Katılım
21 May 2012
Mesajlar
931
Puanları
156
Yaş
39
Arkadaşlar topraklama olmadan kaçak akım rölesi amacına hizmet eder mi? Forumları gezerken eder diyen arkadaşlar da olmuş. etmez diyen arkadaşlar da...Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir? şimdiden teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kaçak akımın çalışma prensibi fazdan çıkan akımını devreyi kendi nötründen tamamlaması bu akım değerinin belirli bir miktarından ( ana panolarda 300 mA, tali panolarda 30 mA) daha azı nötrden dönmezse kaçak akım atar yani topraklama hattı olmasa da kaçak akım rölesi çalışır.
Atıyorum elini prize soktun, panodan çekilen akım panonun nötründen değil vucudunun üzerinden devreyi tamamlayacağı için kaçak akım gene atacaktır.
 
cevap vermeden önce şunu belirtelim.iyi bir topraklama can ve mal güvenliğimiz için olmazsa olmazımızdır.şimdi soruya gelelim k.a rolelerinin çalışma prensibi olarak üzerindeki ma değeri üzerinde toprağa akış olmalıdır ki role açabilsin.peki topraklama yoksa role açarmı sorusuna cevap evet açar olacaktır. örnek bir iletkeni faza değdirdiğimizde toprakla (yerle) temasımız varsa faz toprağa üzerimizden akacak ma değerini geçtiğinde açacak ve bizi koruyacaktır. veya bi cihaz üzerine faz kaçağı olduğunda cihazın toprakla teması varsa role yine açacaktır. yani kısaca k.a. roleleri topraklama yoksada bizi korur. ama en güzeli iyi bir topraklama yapmak ve işi şansa bırakmamaktır. o zaman daha iyi korur. slm
 
identify açıklamış. Lakin topraksız bir devre patlamaya hazır bir bomba gibidir. Koruma Topraklaması, devrenizde olmazsa olmazlarınızdan olsun.
 
ARKADAŞLAR İNİZE TEŞEKKÜRLER SAYIN REZİSTANS VE İDENİTİFY
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst