Topraklama Ölçüm Yapımı Hk.

instinct

Üye
Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar,

Arkadaşlar ben emo ya kayıtlı ve topraklama eğitim sertifikasına sahip bir üyeyim. Kendi çalıştığım fabrikanın topraklama ölçümlerini yapıp imza atmamda sakınca olacak mıdır? yoksa dışarıdan bir firmaya mı yaptırma zorunluluğum olacak? Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar paylaşım yaparsa çok sevinirim. Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
madem emo bu hakkı vermiş kullan seninki şuna benziyor ehliyetim var ama arabamın motoru şu kaynattı suyu servismi doldursun :))
 
Bazen prosedürler gereği engeller olabiliyor. Akredite kurumlar yapmalı vs. diye. Bende karşı çıktım benim kalibrasyonlu cihazım olduktan sonra yetki belgemde olduktan sonra kim engel olacak diye.
 
Böyle bir engel mi çıktı?
 
Çalıştığım tesise en son gelen Müfettişin yazısında EMO'ya kayıtlı ve topraklama testi yapmaya yeterlilik belgesi olan teknik personel tarafından test yaptırılması ibaresi yer alıyor.Ölçüm yapacağınız aletin kalibrasyon sertifikasının olmasına da dikkat edin.Neticede topraklama testini başkasına yaptırırken bu sertifikayı istemelisiniz.Siz kendiniz yapıyorsanız ölçü aletinizin kalibre edilmiş olması lazım ve de belgelendirmeniz lazım.
 
Kalibrasyon belgesinin geçerlilik süresi nedir?
 
tamı tamına kalibrasyon yapıldığı gün itibariyle 1 sene süresi vardır.
 
Merhaba.
Kalibrasyonda iki farklı tanımlama var maalesef.
Türkiye Akreditassyon kurumuna göre kalibrasyon süresi yoktur ve EN17025 standartına göre kalibrasyon sertfikalarında süre bildirimi yapılamaz. Çünkü cihazın çalışıtğı ortam şartlarına göre kullanıcı kalibrasyon süresini kendi belirlemelidir.

ikincisi ise TSE.
TSE'ye göre kalibrasyon süresi 1 yıldır
Ana Sayfa
 
bu cihazların kalibrasyonu için sertifikalı kurumlar şart. belli kalibre sınırları var.
 
Hocam kayıtlı ve bu belgyi almış olasnız bile bence serbest çalışıyor olmanız gerkelidir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,554
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst