led tv lerde topraklama sorunu

fatih_19

Üye
Katılım
13 Eyl 2006
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar yeni aldığım lg marka led tv de gürültü oluşuyordu ve uydu üzerinden izlediğim yayınlarda eksik kanallar vardı. servis çağırarak durumu değerlendirmelerini istedim. gelen servis elemanları prizdeki topraklamnayı iptal ederek sesi kestiler ve kanallarda geldi. bu durumda topraklama yeni nesil tv lerde olumsuz etki yapıyor denilebilir mi topraksız daha mı sağlıklı çalışacak bu cihazlar ??
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Pirizdeki topraklamayı zaten kullanmıyordunuzki!Ucun,pirizden sökülmesi ile ne farkettiki ?Garip bir durum.
 
TV fişi topraklı fişmi ?
 
Topraklı olamaz mı? Hani tamam belki gövdesi metal olmadığı için topraklı prize takılmasa da olabilir ama arkadaş o şekil anlatmış zaten. Hem sorunun da giderildiğini söyledi..
 
Son düzenleme:
arkadaşlar yeni aldığım lg marka led tv de gürültü oluşuyordu ve uydu üzerinden izlediğim yayınlarda eksik kanallar vardı. servis çağırarak durumu değerlendirmelerini istedim. gelen servis elemanları prizdeki topraklamnayı iptal ederek sesi kestiler ve kanallarda geldi. bu durumda topraklama yeni nesil tv lerde olumsuz etki yapıyor denilebilir mi topraksız daha mı sağlıklı çalışacak bu cihazlar ??
Toprak nötr arası voltaj sorunu olabilir bence topraklamanızı yetkili bir elektrikçi çağırarak ölçtürmenizi tavsiye ederim.
 
aceba toprak hattıyla nötr hattı mı birleştirilmiş? Bu konuda bilginiz var mı?
 
arkadaşlar kendimde elektrikçiyim topraklamam da sıkıntı yok yeni bina zaten ayrıca akşam bir kaç tane led tv ye baktım fişler topraksız benim fiş topraklı gerçekten ilginç bir durum belki böyle bir hata oluşturmasından dolayı fişlerde topraklamayı iptal etmişler diye düşündüm
 
Televizyon içersinde şase-nötr kısa devre olmuş olabilir.
 
arkadaşlar herkese merhaba ben de başıma gelen bir şeyi anlatayım elektrikçiyim müşterimin evine gittim salon ve mutfağı açık tip birleşik salondaki büyük lcd tip tv gösteriyor 2 metre yan duvardaki mutfaktaki
ufak lcd tv bazı kanalları göstermiyor ve ekranın alt tarafında yatay iki çizgi parazit var servis arife gece 01:00 e kadar uğraşmış benim pek anladığım bir şey değil benden sorunu çözmemi istediler bende aklımca bir şeyler denedim servis beni arıyor abi bana sonuç ne olursa olsun bildir dedi mutfaktaki tv ye salondan elektrik alıyoruz görüntü geliyor dedi benim aklıma yatmadı çünkü daire elektrik tesisatı monofaze (tek faz ) elektrik ten birşey yapacağına ihtimal vermedim bende denedim dediği gibi salondaki büyük ekran tv nin ara kablosundan elektrik aldım arıza düzeldi bende mutfaktaki ufak tv nin prizinden salondaki tv ye elektrik verdim onunda sinyalini bozdu gerçekten o elektrik prizinde bir şey olduğuna ihtimal vermeye başladım aklıma toprak nötr arası bir kablo ile kısa devre ettirmek geldi çünkü evde kaçak akım rölesi mevcut kaçak akım rölesini attırdı salonda gösteren tv nin ara kablosunun toprakla nötr kısa devre ettirdim kaçak akımı attırmıyor yani gösteren tv elektrik prizi ara kablosu toprağı bağlanmamış tv ler (LG) topraklı bende göstermeyen tv nin toprak ucunu iptal ettim arıza çözüldü ama içimde de tv ye giden toprağı iptal ettim diye bir sıkıntı kaldı benim düşüncem toprak direncinden de olabilir ama bu apartman ve elektrik sistemi 3 faza bölünmüş durumda santrala giden fazla evdeki fazın farklı olması manyetik olarak tv görüntüsüne etki edebilir mi çünkü santralden gelen tv kablosundan santral hangi fazdan beslenirse düşük voltajda aşağı bir enerji geliyor aşağı prizde farklı faza bağlı bu bir problem olabilir mi ben servisi aradım işi bu şekilde çözdüğümü söyledim tv ye problem yaratabilir mi diye sordum yaratmaz dedi.Bina daha çok yeni 4-5 senelik topraklamasını da böyle bir problem yaratabileceği de aklımdan geçmiyor değil bide hiç anlamam acaba yukarıdaki santrale toprak bağlanıyor mu toprak bağlanmamış ise acaba ondanda bu sorunu yaratabilir mi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst