Gem, Toprak Direnci Düşürücü;

iyiymiş :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn.speedy0975,direnç düşürücü olarak kömür tozu iyi bir yöntemdir.GEM tozu gibi kimyasallar kömür tozuna nazaran çok,çok daha iyi sonuç verir.Zaten kimyasal toz kullanmanıza rağmen yeterli direnci elde edemiyorsanız ilave topraklayıcılar vs. başka yöntemlere geçmek zorundasınızdır.Kimyasal tozun adı firmalara göre değişiklik gösteriyor.
 
Zamanla cozulmez veya bozulmaz demissiniz, hatirladigim kadariyla 5 yil sure sonunda ozelligini yetiriyormus dogrumudur ,nekadar omur biciliyor?
 
Merhaba arkadaşlar ;
Akaryakıt istasyonunun kazan topraklamasında biraz sıkıntımız var. Kazanaın konulacağı yer hemen hemen tamamen kaya. Buraya ne gibi topraklama yapmamı önerirsiniz ? GEM ve bakır çubuklar ile omaj ı tutturabilirmiyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst