TT-TN-IT TOPRAKLAMA

kemalbnc

Üye
Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
198
Puanları
1
Yaş
36
Herkese iyi günler. Forumda topraklama ile ilgili çoğu şeyi okudum ve anlamaya çalıştım. Henüz yeterli tecrübem de yok. En iyi şekilde de anlamaya çalışıyorum. Sizden de yardımlarınızı bekliyorum. Sorum şu ki; Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği'nde;
TN Sistemi: Așırı akıma karșı koruma (sistemin her üç șeklinde), hata akımı koruması
(TN-S sisteminde).
TT Sistemi: Așırı akıma karșı koruma, hata akımı koruması, hata gerilimi koruması.
İT Sistemi: Așırı akıma karșı koruma, hata akımı koruması, hata gerilimi koruması, yalıtım
kontrolü.
diye bir anlatım var. TN sistemde aşırı akım ve hata akımı korumasına karşı tedbir varken, TT sistemde bunlara ek olarak bir de hata gerilimi koruması;İT sistemde ise hepsine ek olarak bir de yalıtım kontrolü diye bir ifade var. Temel olarak TT,TN,İT ne biliyorum ama ne bilim mesela aşırı akım korumayı falan veya hata akımı korumasını nasıl engelliyor? Veya TT sisemdeki hata gerilimi koruması ek olarak nasıl sağlanıyor?
Biliyorum karışık oldu ama tam olarak anlamaya çalışıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ekli dokümandan yararlanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • TNveTTsistemler.rar
    326.1 KB · Görüntüleme: 186
yönetmelikten de baktım epeyi ama günde 3-4 sayfa anlarsan direk bırakıyorum bi sonraki gün devam ediyorum. hem çok karmaşık hem de fazla açıklayıcı değil. doküman için teşekkür ederim fahri bey. tam olarak yönetmeliği anlarsam bi kurban kesmeyi düşünüyorum açıkçası..
 
hocam ben bunun üzerine bir tez çalışması yaptım geçenlerde sana özet olarak söyleyebileceğim TT sistem kurulurken işletme topraklamasında hesaplanması gereken topraklama direncidir,TNS sistemlerde buna gerek yoktur TMŞ ile koruma sağlanır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst