Topraklama testi

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar , bana basit olarak bir lamba ile topraklama var yok deyecek bir test devresi lazım. Lamba ile denedim, topraklama yokken yanmıyor ama faz-toprak arası 130V isede yanıyor. Nasıl yapabiliriz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar , bana basit olarak bir lamba ile topraklama var yok deyecek bir test devresi lazım. Lamba ile denedim, topraklama yokken yanmıyor ama faz-toprak arası 130V isede yanıyor. Nasıl yapabiliriz?

öncelikle lamba ile değilde ölçerek bulmanız gerek.en düşük değerde omaj görerek test yapmanız lazım.en düşük değerde omaj gördükten sonra lamba testi dikkatlice yapmanız gerekir.öle 130 volt değil direkt 220 volt olmalı.
 
neren59 arkadaşım omaj ölçümünü bende yaptım. Zaten topraklama olduğunu olmadığını elimdeki aletlerle tespit ediyorum. Ama bu basit bir şekildeki testi bir cihaz için istiyorum. Bu cihaz 220v pirize takıldığı zaman takıldığı yerde topraklama var yok diyecek bir basit düzenek yapabilirmiyiz. Ben bunu fazla-toprak arasına panolarda kullanılan 220v lamba bağlayarak yaptım. Topraklama olmadığında , kopuk olduğunda lamba yanmıyor. Buraya kadar tamam ama topraklamada sorun var , temassızlık var , oksitlenme var , 130V gelen yerdede lamba yanıyor. Ben bu lambanın faz-toprak arasında 195v-200v altında yanmasını istemiyorum. Lamba dirençleri ile oynayayım bakalım.
 
Piyasada bunun için test lamp denilen birşey var kullanan da gördüm üzerinde 3 adet led var biri faz-nötr biri faz-toprak bir diğeride toprak-nötr kontrolü yapıyor görüntüsüde normal bir topraklı fiş gibi araştırılırsa internette bile bulunabilir belki
 
HAKANBAHAR arkadaşım , dediğini anladım. Hemen araştırıcam.

Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst