Kendi nötr'ümüzü kullanmak ?

axicocuk35

Üye
Katılım
2 Ocak 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
42
Selam;
bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum kısaca anlatayım,
evim 3 katlı ve eski bir bina toprak hattı yoktu onu yaptırayım dedim elektrikçi işe başladı
ve bana şöyle bişey söyledi toprak cubugunun 2metre yanına bi cubuk daha çakarsak direkteki nötrü kullanmazsak daha az elektrik faturası geleceğini söyledi.
Bende bunun kaçak olup olmadıgını sordugumda kaçak değil dedi,
pek inandırıcı gelmedi, bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatırlarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
maceraya gerek yok.. birincisi sayaçtan geçen faz olduğundan yine aynı faturayı ödersin bişey değişmez (kaçak kul hakkı yemektir hatırlatalım). ikincisi hali hazırda bakır kabloyla şebekenin yıldız noktasına bağlanmak varken ne diye topraktan dolaşacaksın bu kayıpları ve gerilim düşümünü arttırır verimi düşürür..
 
elektrikçi seni acık yolmayı düşünmüş.
ORGE'ye katılıyorum : (kaçak kul hakkı yemektir hatırlatalım)
 
Eğer elektrik bilgin varsa anlatayım,
Eğer dağıtım trafosundan uzaktaysan hat sonlarına doğru gerilim düşümü olur. Bu fazda da nötr de de olabilir özellikle nötrün zayıflığı alıcılar tarafından fazla akım çekmesine sebeb olur. Senin elektrikçinde nötrü güçlendirerek yüksek akım çekildiğinde gerilim düşümünü engellemeyi ve gerilim düşümünü engelleyince de sayacın fazla dönmesini önlemiş olur kanımca.
 
Orgenin söyledikleri tamamen doğru. Senin ustanın yapmak istediği sayaca nötr vermeyerek sayacın dönmesini engelleyip yapacağı topraklamadan nötrün dönüşünü kullanarak sayaca kontrollu olarak nötr (toprak) verip sayacı döndürmek. Bu tamamen kaçak elektrik kullanmaktır. Cezasıda çoktur.selam.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst