Odanın Lambasını Yaktığımda Vantilatör Konum Değiştiyor.

rafi_87

Üye
Katılım
28 Tem 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
37
Selamlar. 10 yaşındaki bir apartmanda oturuyoruz. odadaki tv ve vantilatör aynı üçlü prize den elektrik alıyor. oda lambasını yaktığım an vantilatör çalışıyorsa duruyor şayet duruyorsa çalışmaya başlıyor. oda lambasını kapatırken böyle bi durumla karşılaşmıyorum. bu olayın sebebi hakkında ki düşüncelerinizi yazarmısınız??
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ilginç birşey, vavien anahtar olabilir. ama prize nasıl değiştiriyo anlmadım.
 
üçlü priz akım devresini vantilatör üzerinden tamamlıyor olabilir
 
üç harfli olabilir . :)

Yada bilimsel bir yaklaşımla bakarsak prizin bağlantılarında temassızlık olabilir.

Lambayı her açtığınızda vantilatör çalışıyorsa ya da duruyorsa biz buna kumanda diyoruz. Sizin tesisat bir çığır açarak bir anahtarla bir almaçı açıp kapayan, başka bir almacında konumunu değiştiren bir kumanda sistemi oluşturmuş yada olmuş. :)
 
komedi yani :)
bunu yapan tesisatçıyı Guinesse rekorlar kitabına aday göstermek lazım imkansızı başardığı için.

lamba ve priz linyeleri aynı birleşik olabilir mi ?

bide siz başka cihazlarda veya başka bir vantilatörde denediniz mi ? yani cihazda problem varmı ki ? belki cihaz bozuk ufak bir dalgalanmadan bile etkileniyor olabilir. yani yazdıklarım saçma olabilirde küçük bir ihtimalide değerlendirmek için aklıma geldi.
 
ayrıca elektrikten anlamayan kişilere iş yaptırmak ucuza kapatmak beleşe getirmek hissi ile hayatımızı tehlikeye atmak ne kadar kolay.belkii burda hayati tehlike yok ama ya topraklama yapan biri hatayla çoluk çocuğumuzu öldürse ne yapacaksınız.kimden hesap sorarız.kendimizdenmi ondanmı.?
 
arkadaşım benim bildiğim senin evinde kullandığın vantilatör rediktörlü değil hadi diyelim tesisat ta da yanlışlık var yine de ters dönmez bence sen içtin sarhoşş oldunn ne dedini bilmiyonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
 
Dalganı git başka yerde geç koçum o tesisatı yapan elektrikçi duysa bunu o vantilatötü kafana geçirirdi
 
priz fazını anahtardan alıyor olabilir.. kontrol kalemi ile prizdeki fazı tespit edin, anahtara basın eğer kontrol kaleminde fazı göremiyorsanız prize gelen faz anahtar üzerinden geçiyordur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst