Topraklama Projesinin Uygulama Projesi

akerelk

Üye
Katılım
10 Kas 2009
Mesajlar
55
Puanları
1
Arkadaşlar benim elime bir tane toprklama projesi geldi benden uygulma projesini istiyorlar. Topraklama Prjesinin uygulama projesi nedir bilen varsa yardımcı olabilirmi ??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ya yeğenim.topraklama projesi geldi ise siz burda yayınlayın fikir verelimderim.hani derler ya ah ah bizim zamanımızda böle şeyler yoktu.gerçekten öle proje falan olmazdı şunun topraklanması yapılacak denirdi ekibi alır gereken yapardık.trafo ,ups ,Şebeke ,bilgisayar ,klima ,farklı merkezler olunca etraf ne bakır saclar ne galvanizli borular o boruları dikey olarak kepçe ile zor saplanırdı toprağa.onu enjektör iğnesi gibi yaptırır öyle saplardık toprağa.sen yeğenim projeyi yada topraklama çeşdini yaz buraya
 
Slm Neren 59

ben konuyu biraz daha açayım

1.ilk önce temel topraklamayı yapacagız ama nasıl neye dikkat etme gerekiyor.
2. yukarı çıkacak toprak prizlerini nasıl ayarlayacagız. kaç tane olmalı
3. kesiti neye göre seçmeliyım ve şeit kullanacakmıyım?
4. kazık mı levhamı kullanacağım
5. piyasada bir sürü hesap tablosu var hesler için örnek hesaplama varmı? kazık sayısı,şerit mesafeleri vs hesapları nasıl cıkartabılecegım.

yardımcı olursanız sevınırımm


saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst