günümüzdeki paratoner sistemleri?

ibosch01

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
545
Puanları
1
Yaş
39
Konum
adana
Selam arkadaşlar, günümüzdeki en gelişmiş ve kullanışlı başlık değişimi v.s Bakım gerektirmeyen bir paratoner sistemi mevcutmudur.fiyat ve kullanım bakımından nasıl kıyase edebiliriz.ve bunların periyodik kontrolleri nasıl ve kimler tarafından yapılır.bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. hayırlı işler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Paratöner başlıkları ve topraklama kontrolu,yılda bir kez yapılmalıdır.Topraklama kontrollarının,EMO dan bu konuda eğitim almış mühendislerce,başlıkların,başlığı satan firma veya onun üretmiş olduğu kontrol cihazına sahip olmanız halinde,sizin tarafınızdan da yapılabilir.Paratöner tesisatı için " hiç bakım gerektirmeyen " tabiri,yanlış bir tabirdir.Kendinize ait bir tesisten bahsediyor isek,mühendis olmanız şartiyle,topraklama ölçümlerini,kendiniz yaparak raporlayabilirsiniz.
 
cevabınız için teşekkür ederim,fakat asıl sormak istediğim başlık değiştirilmeyen bir paratoner sistemi varmı? bildigim kadarıyla belli bir süre sonra başlıklar degiştiriliyor,varmı böyle birşey.
hayırlı işler.
 
Başlık ömürleri,imalatçı firmaya göre değişmekle birlikte,15-30 yıl ömürlü olabilir.Her yıl,çalışırlık testi yapmak şartiyle,bu ömür süresince
değiştirmeye gerek yoktur.
 
anladım ustam teşekkür ederim verdigin bilgiler icin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,622
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst