CNC TEZGAH BAĞIMSIZ TOPRAK HATTI İSTENİYOR

dragon0658

Üye
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba

Ünüversitemizdeki İmalat labratuvarına 30 kw lık bir cnc tezgah alındı. Kuran firma bu tezgaha ayrı bir topraklama hattı istiyor. Binamız zaten temeline eş potansiyel topraklama yapıldı. Neden ayrı bir topraklama istediklerini sorduğumda daha önce toprak hattından kaynaklanan bir sorundan makinanın bazı parçalarına zarar geldiğini bu yüzden ayrı toprak hattı istediklerini söylüyorlar. Şimdi ayrı toprak hattı çekildiğinde bildiğim kadarı ile binanın mevcut toprak hattında voltaj meydana gelicektir. Nötr ile toprak arasını ölçü aleti ile ölçtüğümde 1,85 Volt gösteriyor. Sizce bu tezgaha binanın mevcut toprak hattından toprak hattı çekmem sakıncalımıdır. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn.dragon0658 ,bu konudaki görüşlerimi defalarca yazdım.Ayrı topraklama saçmalıktır.Mevcut sisteme bağlamanız doğru olur.Tezgahcıları ikna edemezseniz onların ikna olacağı sembolik bir ayrı topraklama yaparsınız.
 
eğer mevcut topraklamada bir sorun yoksa bencede ayrı topraklama saçmalıktır. bizim fabrikaya otomatik paketleme makinası kurdular onada ayrı topraklama istediler, neymiş efendim plc yanarmış plc zaten 24 volla besleniyo e hadi belki olur dedim plc nin beslemesindeki topraklama ucunu boş bırakmışlar yani makinanın topraklamasına bağlı falan deyil.
 
servis ne diyorsa yapılacak çünkü makineye herhangi bir şey olursa suçlu sizi gösterecekler topraklama ayrı değil diyecekler üç beş kuruşluk topraklama için kafanızı yormayın yapın gitsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,264
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst