TOPRAKLAMA SIFIRLAMA YARDIM

Katılım
25 Ocak 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
29
[ı]arkadaşlar evimde toprak hattı yok..mutfakta var...ve benim pc de güç kaynağı var topraklı prizde çalışması gerekiyor...güç kaynağına yüksek gelen enerjiyi toprağa göndermesi gerekiyormuş..topraklama olmadığı için sıfırlama yap dediler...sıfırlamada aynı işi görürmü....(zararlarını araştırdım sadece aynı işi yaparmı)[/ı]
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
mutfakta topraklama varsa sigorta kutusunda veya buatlarda topraklama vardır. sıfırlama dediğin nötr mü ? nötr topraklama görevini görür lakin çok sakıncaları vardır tavsiye etmem !
 
mutfağın boatında toprak var ama diğer odalarla bağlantısı yok...mecbur sıfırlama yapacam.
 
peki sıfırlamanın zararı nedir?
 
nötrü topraaklama olarak kullanacaksan ki tavsiye etmiyorum ! olaki nötr bağlantılarında bir kopma olması durumunda toprak bağlanan yerlere faz gidecektir.bu durumda elekttriğe çarpılırsınız ve cihazınızın arızalanma riski fazladır. size buatlardan topraklama hattını çekmenizi tavsiye ederim.
 
topraklama daha iyi bencede hem kengi güvenliiğiniz için hem de cihazınız için.
(cihazınız pahalı veya sizin için değerli olabilir. yazık olmasın cihazınıza)
 
dediğiniz doğruda boatlar arası bağlantı yok topraklama mutfaktan girmiş.diğer odalara dağıtılmıyor sıfırlama yapmak zorundayım eğer kopma fln olursa değiştiririm sadece 1 prizde sıfırlama olacak.
 
gerisi size kalmış. siz bilirsiniz...
 
kendi kullandığınız cihazınıza mutfaktan bağlanmak için mutfağa seyyar priz ile bağlanabilirsiniz sanırım bu durumu çözene kadar geçici bir süreliğine
 
topraklama sadece mutfağa girmişse tesisat eski yönetmeliğe göre yapılmıştır. 90 lı yıllarda topraklama sadece metal gövdesi bulunan cihazlar için çekiliyordu tv gibi diğer priz sortilerine topraklama çekilmiyordu. esaslı tadilat yapabilirsiniz.
kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst