Kaçak Akım...

Katılım
19 Haz 2009
Mesajlar
277
Puanları
1
Arkadaşlar;

Schneider teknik estek hattını aradım. Bana ilginç bir bilgi verdiler. Biz bütün çıkışlarda 1 mA kaçak kabul ederiz şeklinde. Bunun doğruluğu var mıdır? Lütfen konu dışına taşmadan cevap verelim. (KAKR ile ilgili aramıştım)
Kolay gelsin..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
nasıl yani faz nötr arasında 0,1ma her zaman kaçak olur rölede 0,1 den fazla olan kaçakalrda açar anlamında mı ?
 
sayın arkadasım mantıken soyledıgın yanlıstır kacak akım rolesı standardır yanı 30ma dır hangı fırma uretmıs olsada aynı yanı 30 ma dır
 
sayın arkadaşım, ufak bir yanlış anlaşılma olmuş. bahsedilen 1 mA kaçak akımın atacağı değer değildir, Her hattın kendinden 1 mA lik bir kaçak akımı vardır. yanı bu kabul edilen en düşük değer diyebiliriz, bazı alıcılarda bu 2 veya 3 mA de olabilir.
 
merhaba benimde bi sorum olucak acaba 300 mA kaçak akımı ev için kullanabilirmiyim 30mA alıcaktım sürrekli atar muhabbeti oldu ama içim rahat degil sizin tavsiyeniz nedir teşekkürler..
 
300mA sayac gırısıne 30 mA daıre ıcıne tak bısey olmaz ancak notr ve toprak lınye ve sortılerde bırbırınden bagımsız olmalı sıfırlama kesınlıkle olmamalı ben 30 ma c ok taktım hala calısıyor bı sorun yok yeterkı elektrıklı cıhazlar saglam olsun
 
sadece 300mA kullansam saglıklık olmaz yani dediginiz gibi ben ozaman 30mA alayım onuda daire içine koyarım teşekkürler...
 
1mA kabul ederiz derken bunun normal olduğu yönünde söylenmiş. 30 mA daireler için kullanılan Kaçak akım rölesidir. 30 mA ve üzerinde açacaktır devreyi.
 
Arkadaşlar. Bir konu açarken bunun dışında "benim de bir sorum var" şeklinde konu başlığını zedeleyecek mesajlar atmayın lütfen. Site yöneticilerinden bu tarz mesajlara tahammül etmemesini rica ediyorum.

1mA kabul etmek değilde ana şalterden önce kullanılan 300mA(Yangına karşı) yerine bazı yerlerde karşıma çıkan 30mA(hayati tehlikeye karşı) KAKR sorun yaratır düşüncesindeyim. (kaçaklardan kaynaklı sistemi çalıştıramayabilirsiniz KAKR bırakmaz)
Bu nedenledir ki çıkış gücünden hemen önce 30mA kullanılması doğru olanıdır...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,604
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst