paratoner kullanma zorunluluğu

kral23

Üye
Katılım
9 Nis 2007
Mesajlar
229
Puanları
1
Yaş
39
ben bir ilköğretim okulunun yemekhane projesini yapıyorum. kullanmalımıyım karar veremedim. arkadaşlar ne tür binalarda paratoner kullanılma zorunluluğu olduğunu belirtir sitede ve internette yaptığım araştırmada net bir yönetmelik bulamadım. bilgisi olan arkadaş paylaşırsa sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bına açık arazıdemı mevkı nerede yakınlarında yerlesım alanı varmı yada paratoner olen bıne
 
paratonerin kullanılması mecburi olan binalar:
yüksek binalar (saçak seviyesi 30,5 metreden yüksek olan binalar)
tehlikeli madde barındıran binalar (benzinlik-LPG istasyonları- barut gibi mamül üreten fabrikalar gibi yangın yönetmeliğinde belirtilen yüksek tehlikeli binalar sınıfına giren binalar)
kamu binaları
kolay gelsin.
 
dostum bu bilgiler hangi yönetmelikte geçiyor.
 
eski adıyla 3030 sayılı kanun kapsamı dışında kalan belediyeler tip imar yönetmeliği yeni adıyla planlı alanlar tip imar yönetmeliği 54. maddesi
ve 09.09.09 tarihinde güncellendirilen yangın yönetmeliği
 
okul, yurt, kreş, askeri tesisler, kamu binaları, hastaler, patlayıcı depoları, benzinlikler, verici tesisleri vs yerlerde paratoner kullanılması mecburidir.
 
okul, yurt, kreş, askeri tesisler, kamu binaları, hastaler, patlayıcı depoları, benzinlikler, verici tesisleri vs yerlerde paratoner kullanılması mecburidir.

Buradan şu anlaşılıyor.Listeleri hazırlayan çok bilenlere göre !listedeki binalar dışındaki binalara
yıldırım düşmez!Listedeki binalardan da uzak durmaya çalışalım !Allah yardımcımız olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst