Anahtarların açıp kapatılırken ark oluşturması ve parazitlenme sorunu

jokete

Üye
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
Merhabalar, bir sorunla karşı karşıyayım. Bende E.M.L Elektronik mezunuyum. Googleda sorunumla ilgili araştırma yaparken bu siteyi gördüm ve üye oldum. Sorunumun çözülmesi için yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Evimde bilgisayarda kullandığım hoparlörlerde, Lamba anahtarlarının açılıp kapatılması sırasında ve buzdolabı vs. gibi cihazların ilk çalışmaları ve kapanmaları esnasında oluşan parazitler mevcut(Hoparlörlerde çatlama ve pıtırtı sesleri). Bina yeni bina ve topraklama değerleri oldukça iyi. UPS bağladımda sorun yine devam etmekte.

Bu sorunun, kullandığım prizde ki toprak-nötr kablolarını sıfırlamadan yada bağımsız bir hat çekmeden çözümü mevcutmudur.

Kullandığım hoparlörün amfisinin güç devresinden bir ground ucunu toprak hattına bağlamam sorunu çözer mi?

Yardımlarınız için hepinize teşekkürederim. İyi Froumlar...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merak ettim; acaba kullandığınız UPS off-line mı, yoksa on-line mı? Bu arada gürültüye yönelik filtreleme denediniz mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst