heryerde çarpılma yaşanıyor

rexrex

Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
169
Puanları
1
Yaş
48
istanbul leventte iş kulelerinin orada bir binanın 4. katında bulunan ofiste bütün metal aksamlarda oda kapıları dolaplarda kaçak var çarpılıyoruz dendi gittim ve gerçektende çarpıyor 1,saniyeliğine kontrol kalemide 1.saniyeliğine akımı gösteriyor..tamam bina eski bişekilde kaçak var topraklamayla bunu çözeriz dedik yaptık sorun kalmadı. işin ilginci yerler parke ve metal evrak dolabı altında ayrı yeten çizmesindiyede halıvar ve hiç biryere temas etmiyor fakat ondada enerji var inanması zor ama gördüm çarpıyor sadece benide çarpmadı neyse onuda toprakladık sorun kalmadı.. anlamadığım bunun nedeni ne olabilirdi diğer katlardada bu sorun oluşmuş..

tahminimiz şu yönde oldu çevrede bulunan baz istasyonlar olabilir dedik...

sizlerin tahmini düşüncesi nedir acaba....?????
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
tamamen statık elektrık oldugunu dusunuyorum bende zaman zaman bu sekılde carpılmalar yasamaktayım mesala poset ımal eden sıstemde posete temas ettıkten sonra arabaya bınerken carpılıp statık bosalabılıyor
 
ben arabaya binerken değilde inerken çarpılıyordum kolum acıyordu ama bu 10-15 gün sürmüştü
 
fakat bu statik enerji herkezi herdefada etkiliyor adamlar avukat ben elektrikçi ve başkalarıda var bundan muzdarip
 
Oranın alt yapısını yaparlarken topraklamasını inşaat demirine bagladılarsa bu sorun karşılaşılır :) Tamamen topraklamasını ihmal ettikleri için oluşan sorun. İzmir Orkide Binasında da aynı problem var Metal aksamlı nereye dokansan saniyelik statik bir elektrik çarpıyor :)
 
ilginç bir durum ... söylenenlerden farklı bir şeyler olabilme ihtimali var mı dır acaba ?
 
Oranın alt yapısını yaparlarken topraklamasını inşaat demirine bagladılarsa bu sorun karşılaşılır :) Tamamen topraklamasını ihmal ettikleri için oluşan sorun. İzmir Orkide Binasında da aynı problem var Metal aksamlı nereye dokansan saniyelik statik bir elektrik çarpıyor :)

Şimdiki şartnamelerde radyel temel topraklaması yapılırken pano, asansör, jenaretör, paratoner hepsi birbirine bağlanıyor. ayrı ayrı yapılmıyor. Ayrıca insaat demirine bağlanacak topraklama tabikide oradan tüm bina topraklanıyor daha iyi bir yöntem bu.
 
bu çarpılmalar yerde bulunan kaplama malzemesinin plastik içermesinden kaynaklı siz üzerinizdeki statik yükü metal aksama boşaltıyorsunuz olay bu çözüm uğrştırıcı benimde böyle bir müşterim var parkeleri değiştirmesini önerdim :) bu arada laminant parke dir yerler diğer eski parkeler bunu yapmaz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst