YÜKLÜ GELEN ELEKTİRİK FATURALARI

aynur_ege

Üye
Katılım
11 Eyl 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
6 senedir bir sitede oturuyorum .fakat 6 senedir en düşük elektirik faturam 275 tl bu aylık gelen.kışın olunca buralarda 2 aylık fatura kesiliyor oda 300 350 tl değişiyor.evimde kullanmış olduğum ürünler :bulaşık mak.çamaşır mak.termosifon.buzdolabı.tv.pc.süpürge.arasırada küç.ev.aletleri.
Aynı sitede aynı ürünleri (markaları farklı)kullananlara 60 70 tl geliyor. Ne yaptıysam bu fatura neden böyle geliyor bulamadık.elektirik idaresine gidip kaçak olabilir diye bildiride bulunduk fakat geldiklerinde saat te kaçak yok dendi ve gittiler.biz bitişik nizam evlerde oturuyoruz bana 275 fatura gelirken yandaki eve 60 70 tl geliyor.sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
eğer kendi evinse kofradan itibaren sayaç bağlantılarında eve kadar ve evin içinide sıfır tesisat döşettirmen yinede profesyonel bir elektrikçiye kontrol ettirip danışman lazım çünkü sıfır tesisat dememin amacı eğer daha sonradan taşındıysan olmadık yerden kaçak bağlıyabilirler.
 
Çok yüksek fatura...
-Sayacınız arızalı olabilir...
-Tesisatınızda toprağa kaçak yapan kablo veya cihaz vardır...
-Komşunuzun birtakım cihazları sizin sayaçtan çalışıyor olabilir...

Şimdilik en kestirme yol, kaliteli bir "kaçak akım rölesi" taktırmak...
 
Termosifonunuz sürekli mi çalışmakta? Yani içindeki suyu sürekli sıcak tutuyorsa, siz kullanmadığınız zamanlarda da elektrik harcar. Buna dikkat edin.
Arkadaşların dedikleri gibi, evinizdeki iç tesisatta da kaçak olabilir. Yan komşuya giden prizlerin birisinin hattı sizin daireden çekilmiş de olabilir.
Eğer ki kaçak, hatalı bağlantı gibi durumlardan şüpheleniyorsanıza aşağıdaki yolları izleyin:

Evinizdeki tüm sigortaları indirin. Sayacınızın başına gidin ve değer kaydedip kaydetmediğine bakın. Eğer sayacınız hala kayıt yapıyor ise sorun sayaç ile evinizdeki sigortalar arasındadır. Yoksa eğer dairenizdeki sigortalardan sonradır.

Evinize bir "süzme sayaç" taktırın. Sizin sayacınızın kaydettiği değer ile bu sayacın kaydettiği değeri kontol edin.

Sn. Mardahan'ın kaçak akım rölesi önerisine de kulak verin derim...
 
ben olsam her ay bu faturayı odemektense iyi bir elektrikçi çagırır sorunu kokten hallederdim sizin yerinize
 
evinizdeki tüm alıcıları kapalı olduğundan emin olduktan sonra sayacın dönüp dönmediğini (sayaç elektronikse ne yapılacağını bilmiyorum)kontrol et dönüyorsa evde toprak hattı veya kablolardan bina beton demirlerine kaçak vardır
 
evinizdeki tüm alıcıları kapalı olduğundan emin olduktan sonra sayacın dönüp dönmediğini (sayaç elektronikse ne yapılacağını bilmiyorum)kontrol et dönüyorsa evde toprak hattı veya kablolardan bina beton demirlerine kaçak vardır

Elektronik sayaçlarda da, mekanik disk yerine "krmzı led" var... Örneğin Köhler markal monofaze elektronik sayaçlarda 1600 çakma= 1KWh
Ancak elektronik sayaçlarda sayarak emin olmak çok güç. Onun yerine "genç arkadaş"ın da önerdiği paralel sayaç bağlama tekniği daha doğru olur...

Toprak hattının bina beton demirlerine teması, sorun yaratmaz... Hatta yeni tesislerde temel topraklaması yaparak, topraklama elektrodlarını bina demirlerine de bağlıyoruz.
 
En doğrusu paralel sayaç bağlayın bu şekilde ilk adımı atın. Çıkacak sonuçlar doğrultusunda sonuca daha kolay yaklaşabilirsiniz.
 
En doğrusu paralel sayaç bağlayın bu şekilde ilk adımı atın. Çıkacak sonuçlar doğrultusunda sonuca daha kolay yaklaşabilirsiniz.

Diyelim ki, paralel sayaç da aynı tüketimi gösterdi... Ne olacak ?

Bence buradan yapabileceğimiz tek şey, fikir vermek...

Gerçek bir usta yerinde görmeli. Hem KAR, hem paralel sayaç, hem de ölçü aletleri ve gözle kontrol...
Diyelim ki usta kontrolü sırasında, toprak hattında 3 A akım gördü... Ne olacak ?
Belki de o anda herşey normal. KAR de normal... Belki bulaşık makinası suyu ısıtma anında toprağa 5 A akım veriyor...

Burada anlatmak istediğim odur ki, tesisatta arıza olduğu neredeyse kesin. Ancak arızanın nedenini bulmak buradan kolay değil...

Sayın Aynur_ege'ye sadece fikirler verebiliriz.
Bir cihaz arızası yüzünden, komple tesisat değiştirmiş olmasın.
Veya cihazda arıza vardır deyip, boşuna servis parası ödemesin...
 
merhaba diğer arkadaşlarında dediği gibi işin ehli profesyonel bir elektrikçiye kontrol ettirmen sayaçtan sonraki hattı birde kullandığınız sayaç akıllı sayaç olabilirmi eğer akıllı sayaçsa kullanım zaman dilimlerine dikkat ederek kullanmanız gerekli yoksa çok yüksek faturalar ödenir bilgisini tedaştan alabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst