Temel topraklama da çatıya çıkan filizler birbiri ile bağlanıyor mu ?

gakkoseffa

Üye
Katılım
1 Tem 2010
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar temel topraklama da ; örneğin temelden çatıya 6 adet filiz çıkıldı bu filizler çatıda birbirine bağlanıyor mu yoksa boşta mı kalıyor uçları ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bildiğim kadarı ile çatı dışında ise bağlanmaz içeride ise bağlanabilir
 
Çatıya kadar çıkmasında ki mantık ne acaba?
 
Yapılan binadaki daireler c2 tipinde bir daire mi?
 
filiz demirler ile bir alaksı yokki temel topraklamanın galvanez şerit cıkılması gerek
 
çıkılan galvaniz şeritlerden bahsediyorum zaten temelde binayı çevreyecek şekilde şeritler çekiliyor ve 6 noktadan çatıya kadar galvaniz şerit çıkılıyor bu çıkılan şeritler en son katta 6 si da birbiri ile bağlantı yapılıyor mu yapılıyorsa bunda ki mantık ne ? toki nin tim konutlarında aynı bu şekilde proje var
 
Projesine bakmak gerek. Ucu boşta iletken bulunmaz temel topraklamada aslında. Boşta olanlar ya topraklama elektrotlarıyla toprakta sonlandırılır ya topraklama baralarına bağlanır ya da topraklanması gereken (asansörün çelik konstrüksiyonu gibi, metal çatı gövdesi gibi) kısımlara irtibatlandırılır. Paratonerin çatı noktasında bağlanması pek uygun düşmez. Malum, şeritler beton içinden gelerek çıktığı için, paratonerin yakalama ucuna düşecek bir yıldırım, bina betonarmesindeki demir filizleri sayesinde saçaklanarak toprağa akmaya çalışacaktır. Bu da istenmeyen bir durumdur.
Temel topraklamada usül şudur: Galvanizli şeritlerle gözler (çerçeveler) oluşturmaktır.
 
Arkadaşlar temel topraklama da ; örneğin temelden çatıya 6 adet filiz çıkıldı bu filizler çatıda birbirine bağlanıyor mu yoksa boşta mı kalıyor uçları ?

Evet arkadaşım temelde galvanizleri turnike yani temeli tamamen dönüceksin sonra her kolondan çatıya galvanizleri çıkartacaksınız temeli karelere böleceksin galvenizide demire iyice bağlayın onun 4 vidalı aparatı var demirin kalınlığına göre aparatı var yada galvenizi demire kaynakla tutturun çatıya çıkardığın kolonlar dan çıkan galvenizleri tekrar çatıda turnike yap çatının iskeleti demirse onada bağlaya bilirsin istege bağlı... kolay gelsin..
 
teşekkür edrim rexrex.Peki burada ki mantık ne neden çatıya kadar filiz çıkıyoruz.?
 
Filizlerin topraklama ile ilgisi yok.Kolon filizlerindenmi bahsedioruz burda
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst