Boya tabancası topraklaması

alex_ex

Üye
Katılım
24 Ara 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Boya tabancası kullanılırken statik elektrik oluşur. Oluşan bu statik elektrik ısınmadan dolayı yangına sebep olabilyor. Topraklama yapılacak o kesin burada önemli olan nokta şu; nasıl yaparsak da en az ısınma ile tehlikeyi minimize edebiliriz. Görüşlerinizi dinlemek isterim:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
boya tabancasında kullanılan boruyu saç orugulu olanları var bizim ftp data kabloları veya zırhlı kablolar gibi onu kullanın vede hava alınan noktaya topraklama iletkenini bağlayın.
 
boya tabancası kullanılırken statik elektrik oluşur. Oluşan bu statik elektrik ısınmadan dolayı yangına sebep olabilyor. Topraklama yapılacak o kesin burada önemli olan nokta şu; nasıl yaparsak da en az ısınma ile tehlikeyi minimize edebiliriz. Görüşlerinizi dinlemek isterim:

boya tabancasından gecen kimyasal sürtünmeden dolayı statik elektirk üretmekte ve sizinle temasa geçere carpmakta hatta bu karpma anında kıvılcım çıkmakta eger yanıcı bir madde varsa alev alır bunu onlemenin yolu ise topraklama yapmaktır ancak boru plastik oldugu icin tabancadan mümkün olan bir yerden topraklama hattı cıkarak boruya dolaştırararak hatta mümkün ise orme kablo ile cihaza ve oradan toprak hattına baglanmalı

kolay gelsin
 
Cevaplarınız için sağol.
 
Merhaba,


Bİrşey aklıma takıldı fakat cevap bulamıyorum yardımcı olursanız mutlu olurum.Boya tabancasının büyüklüğü de topraklanma durumunu etkiler mi acaba ? yoksa bütün boya tabancaları için yapılması gerekmekte midir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst