Nötr değeri normal mi?

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
İki ucu boşta olan faz kabloları üzerinden YG kabloları geçmektedir.O kablonun yalnızca nötrü transfer panosunda bağlı ve aynı nötr barasını jenaratörde kullanıyor.Boş olan faz uçları ile nötrü ölçtüğümüzde 95V a yakın değerler alıyoruz.Fazlar arası ise 7v civarı alınıyor :S Sizce nötr voltajı normalmidir.İşletme topraklaması 3.3 Ohm civarı bu arada.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İki ucu boşta...Arada ne kadar mesfe var? Topraklama ile alakalı bi durum değil. Y.G kablolarının manyetik alanından kaynaklanan bir gerilim.
 
Evet hocam normaldir. Bi sakatlık çıkmaması icin izole edilebilir yada topraklanabilir bi sorun oluşturmaz.
 
kablolarda kapasitif gerilimler oluşmuş. değmemekte fayda var. titretir adamı :)
 
Arkadaşım yüksek gerilim kablaolarınıın oluşturduğu manyetik alan söz konusudur. Yüksek gerilim kablolarınızın taşındığı tava ile AG kablolarınızın taşındığı tavaların mesafesi ne kadar anlayamadım.:confused:
 
yuksek gerilim kablolari xlpe kablo deilmi? xlpe kablo ekrani yapilsa yinede o akdar uzaktaki bi kabloya gerilim induklermi? Sadece sormak istedim.. Tesekkurler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,558
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst