voltaj yüksekliğinden korunma.

Katılım
8 Haz 2010
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
41
Konum
İstanbul
merhaba... yeni üyeyim ve yeterınce bılgıye sahıp değilim elektrik hakkında..benim sorum olacak... dairelere yüksek gerilim gelmesinden dolayı yanan makıneler var.. bu durumu kontrol altına almak için bina girişindeki panoya koruma olarak ne takabılırım..saygılar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bildigim kadari ile yuksek gerilim koruyucuları var
 
Öncelikle binanızın topraklama direncini ölçtürmelisiniz.Toprak direnci ölcen megger var bulabilirseniz kısa süreliğine bunu siz kendinizde ölçebilirsiniz.Ana panonuzun veya tali panonuzun içine aşırı gerilim rölesi koyabilirsiniz bu cihazlar gelen darbelerdeki ani gerilim yükselmelerini kendi üzerinde soğuruyor.
 
termik şalter kullanabilirsiniz
 
AG (alçak gerilim) parafudur takmalısınız. Fakat bu şebekeden kaynaklı gerilim yükselmesine karşı koruma sağlamaz. Hatta yıldırım düşmesi gibi yüksek gerilimlere karşı korur.
Eğer , normal voltajın biraz üstü için koruma isterseniz, faz koruma rölesi kullanabilirsiniz.Faz koruma rölesi de, bir kontaktörü çalıştıır ve, istediğiniz gerilim limitlerinde ve istediğiniz sürede, koruma devreye girer.
 
alçak gerilim parafudrları bu iş için biçilmiş kaftan..Bir de regülatör koyabilirsiniz.
 
gerilim koruma rölesi takmalısın
net'te arattır bulursun otlma 200 lıra
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst