İzolasyon Test Cihazı, Ex-Proofluk

Secondbest

Üye
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Şu başlıkta izolasyon test cihazları hakkında genel bir bilgiye sahip oldum. Oradan sormama rağmen yanıt alamadım bir de şansımı burdan deneyeyim. :)

Benim merak ettiğim bu cihazların ex-proof'luğu. Ölçümünü yapacağımız kablo patlama tehlikesi olan bir düzeneğin üzerindedir. Testi atölye ortamında yapmak durumundayız. Bu sebeplerden dolayı alacağımız cihazın ex-proof olması önemli.
Kritik bir ölçüm yaptığımız için kafamı kurcalayan bir çok soru var. Siteniz kurallarına aykırı mı bilmiyorum ama bu konuda deneyimli firmaların isimlerini vermeniz mümkün müdür? Ankara'da bu tür firmalar mevcut mudur?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Saygılar...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Testini yapacağın kablo zaten muhtemel patlayıcı ortamda ise ve eğer kablon arızalı olupta bir kaçak bir atlama olursa sen zaten tehlikeli bir iş yapıyorsun demektir. Yani cihazın ex-proof olmasına gerek yok, sen bence patlayıcı ortamın risklerini bertaraf edip, tüm tedbirleri alıp yapmalısın bu testi.
 
Cevap için teşekkürler. Patlayıcı ortamı bertaraf etme gibi bir seçeneğim yok maalesef. Konuyu araştırdıkça ex-proofluktan ziyade test aletinin uyguladığı akımın daha önemli olduğunu fark ettim. 1mA'lik test akımına kadar düşen cihazlar var tabii fiyat olarak da tuzlular. Benim 10mA sınırını geçmemek gerekiyor. Bunun için önerilebilecek cihaz nedir?
Saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst