jeneratör topraklaması

yituk

Üye
Katılım
17 Haz 2008
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar

Jeneratör topraklaması nasıl olmalıdır elimde 200kva bir jeneratör bulunmakta bu jeneratörü bağımsız yıldız noktasını topraklamasını istediğimde transfer panosunda böyle bir secenek olmadıgını gördüm çünkü bir nötr barası oluşturulmuş burda şebekenin ve jeneratörün nötrünü aynı yere bağlamak zorunda kalıyorum bu doğru bir şey mi ?
Veya nasıl yapmalıyım?

Birde jeneratörün yıldız noktasını topraklamak ve koruma topraklaması için ayrı kazık çaktığımızda aradaki mesafe ne olmalıdır?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Üstteki linkte yararlı bilgiye maalesef ulaşamadık,Benim merak ettiğim konu şu:Bulunduğum şantiyede jeneratör it sistem gibi topraklanmış,sadece gövdesi topraklama hattına bağlı,harici olarak bir yıldız topraklama mevcut değil.Şantiyedeki dağıtım panolarım ise normal topraklama için yere çakılmış olan çubuklara bağlı çıplak bakır kabloya bağlanmış,Sizce bu it sistem şantiye için uygun mudur? Tşkkrler
 
Transfer şalterin dört kutuplu olsun. Jeneratöre işletme topraklaması yapmana gerek yok yapanı da görmedim.(Direnç üzerinden topraklama yapmanın faydalarından bahsedilsede uygulayan yok)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,303
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst