trifaze nötr bağlantısı hakkında yardım

secolak

Üye
Katılım
31 Mar 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
:Merhaba Arkadaşlar,
Elimizde trifaze çalışan bir soğutucu cihazı var. Cihazın manuelinde L1,L2,L3 Ve toprak hattı şekline 4 adet kablosu var.(nötr yazmıyor).Fakat elimizdeki fiş 5 li.fişde nötr boş kalsa
Cihaz bu şekilde çalışırmı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
çalışır kardeşim.Cihazın ya nötr kullanmıyordur veya yalıtım trafosu vardır.Üretici nötr yazmadıysa demek ki gerek yok
 
cihaz büyük ihtimalle içerisinde 380v düşürücü trafo var bu sayade kumanda gerilimini trafodan düşürerek kullanıyor.bunun için senin nötr bağlamana gerek yok.sadece r-s-t ve toprağı bağla nötr boş kalsın çalışır.
 
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Peki elektriçi arkadaş nötr boş diye toprak ile nötr arasına kablo atmış. Cihazda çalışınca büyük bir sesle kondansatör patlamış.Bunun sebebi kesinlikle bumudur?
 
Peki elektriçi arkadaş nötr boş diye toprak ile nötr arasına kablo atmış. Cihazda çalışınca büyük bir sesle kondansatör patlamış.Bunun sebebi kesinlikle bumudur?

Olmamalı.Nötr kullanılmıyorsa karşısı da boştur.
 
Prizdeki nötr iptalmi edilmeli. Fiş tarafı 4 'lü R S T E
 
tahminimce senin fişin 3 faz 1 nötr ve 1 toprağı olan fiştir fakat toprak veya nötr kullanılmıyodur eğer biri yok sa
 
merhaba arkadaşlar trifaze motorlarda nötr yoktur toprak kullanabilirsin ama toprakla nötre köprü atmış olsanda bu sebepten yanmış olamaz
 
eğer sisteminizde topraklama hattı yoksa sıfırlama yapılmış olabilir yani bi nevi topraklama.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,641
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst