Meslek Liselerine Tanıtım Atağı

elkgazi

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Şub 2007
Mesajlar
532
Puanları
126
Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik okulların tanıtımı ve tercih edilebilirliğinin yükseltilmesi amacıyla, televizyon programları, filmler, animasyonlar ve dizilerle tanıtım atağına geçiyor. Bakanlık, izlenme oranı yüksek dizilerde senaristlerle işbirliğine gidecek.


Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Eylem Planı'nı (2008-2012) oluşturdu. Plana göre, bakanlık mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık yaratılacak. Bu amaçla meslekleri tanıtacak ve sevdirecek animasyon veya çizgi filmler hazırlanarak ulusal ve yerel kanallarda yayınlanacak. Ayrıca egitim.gov.tr adresinde CD'ler yayınlanacak. TRT 4'de Haziran aylarında yapılan eğitimle ilgili olan yayınların 1,5 saatlik süresi mesleki ve teknik eğitime ayrılacak.

-MESLEK LİSELİ ÜNLÜLER REKLAMLARDA OYNAYACAK-

Bakanlık ayrıca, mesleki ve teknik eğitim ile meslek alanlarının tanıtılması amacıyla program, film, reklam filmi hazırlayacak. Bakanlık ayrıca meslek lisesi mezunun olan kariyer sahibi, işinde başarılı ünlüler ile söyleşi ve benzeri programlar yaptıracak, bu kişilerin reklamlarda rol almalarını sağlayacak. Eylem planına göre, izlenme oranı yüksek dizilerde meslekler ile mesleki ve teknik eğitimi tanıtıcı senaryolara yer verilmesini konusunda senaristlerle de işbirliğine gidilecek.


Eylem planına göre ayrıca, ulusal ve uluslararası mesleki yarışmalara katılan öğrencilere TÜBİTAK tarafından da destek sağlanacak.
 
Ğüzel bir proje umarım faydası olur.Gelişmiş ülkelerde meslek okullarına talep diger liselere oranla çok fazla bizdede aksine.Gelişmemiz için meslek okullarının önleri açılmalı ve avantajlı hale getirilmelidir
 
Evet güzel bir proje fakat öncelikle yapılması gereken yıllardır süren "katsayı adaletsizliği" problemini ortadan kaldırmak olmalıdır.Bu problem varken meslek liselerine ne kadar özendirme yapılırsa yapılsın talep artmaz.Son zamanlarda Mesleki ve Teknik Eğitim adına güzel gelişmeler var.2009 Öss katsayı problemi aşılmış bir
Öss olacak inş.
 
eğitim kalitesi yükseltilmedikden sonra ve disiplin artırılmadıktan sonra ne yapsanız boş. Liselere güzel labratuvarlar yapacaksın. misal bir otomasyon bölümünde PLC olmaması kadar üzücü birşey yok. Bir otomasyon bölümü mezunu en az s7200 bilmeli. okul demek yüksek notlar ve diploma alınan yermiş gibi sanki insanların beynine kazınmış aslında öyle olmak yerine Bilginin en ön sıradakı ve en arka sıradakinin beynine sokulması mantığıyla hareket edilmesi lazım. Örneğin Bir konu işlendiği zaman kim başarısız olmuşsa onunla özel ilgilenilmesi ve o konuyu başarılı bir şekilde yapıp diğer konulara egeçilmesi lazım.
 
Mesleki ve Teknik Eğitimin tekrar cazip hale gelebilmesi için;

1. ÖSS sınavında uygulanan düşük katsayı uygulaması kaldırılmalıdır.
2. Üniversiteyi tercih konusunda sadece Teknik Eğitim Fakülteleri değil, Mühendislik Fakültesini tercihte de ek puan verilmelidir.
3. Yazılı ve Görsel basın 4.kuvvet medya çok etkin bir şekilde kullanılarak, mesleki ve teknik eğitimin reklamı yapılmalıdır.
4. MEB'de görev yapan teknik öğretmenler büyük bir özveride bulunarak tanıtım çalışmalarında bulunmalı ve projeler üretmelidir.
5. Şu anda özel sektörde çalışan çok sayıda teknik öğretmen vardır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Üniversiteler Okul-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesinde bu arkadaşlarımızın bilgi ve tecrübelerinden maximum yararlanmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,244
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst