Okul-Sanayi İşbirliği

durceylan

Paylaşımcı üye
Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
879
Puanları
131
Yaş
50
Şu anda teknik öğretmenlerin büyük bir kısmı özel sektörde teknik müdür, takım yöneticisi, vardiya amiri, formen gibi pozisyonlarda çalışmaktadırlar. Okul-Sanayi işbirliğine katkıları çok büyük olacağına inanıyorum. Üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığı bu durumdan daha fazla nasıl faydalanabilirizi tartışmaya açmalıdır.
 
Bu anket için teknik öğretmen arkadaşlarımız fikir üretmediklerine göre Okul-Sanayi İşbirliği önemsenmiyor galiba!!!!!!
 
Kazandırılır aslında ama okulda yeterince torik bilgi görmeden sanayiye göndermek hatalı olur. Yoksa yerleri süpür çay getirden başka iş yaptıramıyoruz. Gerçi 1 sene onları yaptıkdan sonra ben okumak istiyorum diyende çok oluyo ;D
 
Okul Sanayi İşbirliğine ancak teknik öğretmenler vasıtasıyla işlerlik kazandırılabilir. Piyasadaki ustaların yanına verilen öğrenciler ancak çırak olarak yetişiyorlar. Bazı işyerlerindeki teknisyenler ve varsa öğretmenler ancak öğrenciye değer veriyorlar. Diğer yerlerde usta kötü ise öğrencilerin de ahlakı ve ağzı bozuluyor.
 
Hüseyin bey'in yorumuna katılmamak mümkün değildir.

Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversiteler özel sektör işletmelerinde çalışan teknik öğretmenlerden danışmanlık adı altında bence çok yerinde ve faydalı olabilecek hizmet satın alabilir.

Piyasada nasıl bir elemana ihtiyaç vardır? işletmelerin istediği teknisyen profili, tekniker profili, mühendis profili nasıldır? Teknik öğretmen arkadaşlarımız meseleye eğitimci gözlüğüyle baktıklarından okul-sanayi işbirliğine çok büyük ve ciddi katkıları olacağına kanaatim sonsuzdur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst