Mühendislik Tamamlama Programı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Miryo

Üye
Katılım
4 Tem 2011
Mesajlar
246
Puanları
1
Mühendislik Tamamlama Programı

TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNLARINA YÖNELİK MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA PROGRAMI



SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA PROGRAMI



Türkiye'de bulunan çeşitli Teknik Eğitim Fakültelerinin “Makine ve Elektrik” bölümlerinden ayrıntılı transkriptler ve ders müfredatları, Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi tarafından incelenerek bölümlerin fark ders sayıları belirlenmiştir.

Bu bölümler için açılan Mühendislik Tamamlama Programında tüm fark dersler Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) ne göre belirlenmiştir. Genel olarak fark ders sayısı en fazla 15 olarak belirlenmiş olup, kişi bazında ayrıntılı müfredat incelemesi yapılarak net fark ders sayısına ulaşılacaktır. Mühendislik tamamlama programı eğitimi 2 eğitim sömestrinden oluşmaktadır. Eğitim sonunda 1 sömestrlik proje tezi çalışması yapılacak olup, mühendislik tamamlama programı toplam eğitim süresi 3 sömestrden oluşmaktadır.

Her katılımcının programda alacağı fark dersleri farklı olabileceğinden, eğitimi alınacak olan bölümün ayrıntılı fark dersleri ancak eğitim programı başlangıcında üniversite tarafından katılımcıya verilecektir. Fark derslerin belirlenmesinde etkin faktörler; katılımcının mezuniyet yılı, mezun olunan fakülte ve mezun olunan bölümün müfredat bilgisidir.

Katılımcıların çoğunluğunun Türkiye’de aktif olarak çalışma hayatları devam ettiğinden dolayı, program modül eğitim olarak uygulamaya geçirilmiştir.
Sofya Teknik Üniversitesi’nde verilen Makine ve Elektrik bölümlerin mühendislik tamamlama eğitimi 3 sömestrlik program olup, sömestr başına en az 4 hafta üniversitede bulunma zorunluluğu vardır. Bu dört haftalık eğitim, sınıflar bazında verilmekte olup, üniversitenin verdiği eğitim tarihlerine uyma zorunluluğu mevcuttur.
İş hayatı olmayan veya zorunlu sebeplerde Türkiye’de bulunması gerekmeyen katılımcıların; mecburi 4 haftalık eğitimin dışında da üniversitede bulunmaları, alınacak olan eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla üniversite tarafından tavsiye edilmektedir.



Eğitim Dili ve İngilizce Dil Yeterliliği:



Programın eğitim dili İngilizcedir.

Katılımcılar upper – intermediate seviyesinde İngilizce diline sahipse, hazırlık eğitiminden muaf olabilmek için İstanbul’da yapılacak olan İngilizce Seviye Tespit Sınavına gireceklerdir.

Seviye tespit sınavında 40 baraj puanı geçen katılımcılar, herhangi bir yabancı dil kursuna tabii tutulmadan belirlenen zamanda Mühendislik Tamamlama Programına katılmak üzere Bulgaristan’da hazır bulunacaklardır.


İlk Seviye tespit sınavında başarısız olan kişiler; isteğe bağlı olarak ikinci seviye tespit sınavına katılabilmektedirler.

İlk veya ikinci sınavda başarısız görülen katılımcılar Sofya Teknik Üniversitesi’nin İstanbul’da düzenleyeceği 6 hafta sonu X 8 saat eğitimden oluşan Hızlandırılmış Teknik İngilizce Programına katılacaklardır.



Proje Tezi Çalışması:



2 sömestrlik eğitimin sonunda 3.sömestrde üniversite tarafından verilen konulara göre proje tezi hazırlanacak ve tezin savunması üniversitelerin belirli komisyonlarına yapılarak başarılı olan öğrenciler Mühendislik diplomalarını alabileceklerdir.

Konaklama:


Mühendislik Tamamlama Programına katılan kişiler sömestr başından sonuna kadar üniversitede bulunamayacakları için üniversitenin kendi yurt bloklarından faydalanamayacaklardır. Firmamız tarafından organize edilecek olan konaklama yeri alternatifleri, katılımcılara program başlamadan önce bildirilecektir.

Ücretler:



İngilizce Seviye Tespit Sınavı Ücreti: 250 Euro

Hızlandırılmış Teknik İngilizce Eğitimi Ücreti: 550 Euro

Mühendislik Tamamlama Programı Eğitim Ücreti ( Sömestre Başına ): 1.500 Euro ( Eğitim toplam 3 sömestre olup, ödenecek toplam bedel 4.500 Euro'dur )

Oturum Kartı Ücreti: 6 aylık 150 Euro ( Eğitimin devam ettiği her sömestre başına ödenir. )

Vize Ücreti: 100 Euro + 60 Euro (Vize harcı +Zorunlu seyahat sağlık sigortası )



Uluslar arası Geçerlilik ve Denklik:


Sofya Teknik Üniversitesi, mühendislik tamamlama programı kapsamında Bulgaristan Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli onayları alarak eğitimi başlatmışlardır.
Üniversitede uygulanan programlar, Avrupa Kredi Transfer Sistemine (ECTS) göre fark dersler oluşturularak çıkarılmıştır.
Üniversite, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) üyesi olduğundan, eğitim sonunda alınacak olan diplomalar da Avrupa Üniversiteler Birliği diploması olacaktır. Tüm katılımcılar program bitiminde Avrupa Mühendisler Birliği’ne üye olma hakkını elde edeceklerdir.

Yüksek Öğretim Kurumu’nun denklik yönetmeliği ise, sürekli değişkenlik gösterdiğinden dolayı en son bilgiler YÖK’e yazı göndererek alınabilir. Sofya Teknik Üniversitesi YÖK tarafından tanınmaktadır. Fakat denklik bilgisi, program sonunda yapılacak olan denklik müracaatları veya seviye tespit sınavları ile müracaat işlemleri tamamen katılımcının yükümlülüğündedir. Şirketimiz sadece belirtilen programı katılımcıya sunmakla ve programın üniversite tarafından yürütülmesi ile ilgili sorumludur.


KAYIT İÇİN GEREKEN BELGELER



1 ) Lise Diploması Fotokopisi ( Noter Onaylı )
( Valilik veya Kaymakamlıktan Apostil mührü bastırılmış şekilde )

2 ) Lise Transkripti
( Apostil Mühürlü )

3 ) Sağlık Raporu
( Apostil Mühürlü - Sağlık raporunda akciğer röntgeni gerekli değildir. Herhangi bir Sağlık Ocağından alınması yeterlidir. Sadece yeni tarihli olması gerekmektedir. Bu sebeple bu evrakı en son hazırlayınız.

4 )Yüksek Öğrenim Yeterlilik Belgesi
( Apostil Mühürlü - Kişin mezun olduğu liseden alınacak olan yurt dışında eğitim almasında sakınca bulunmadığını gösteren belge )

5 ) Üniversite Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi
( Apostil Mühürlü - Üniversite tarafından "Aslının Aynıdır" mührüyle birlikte )



6 ) Üniversite Transkripti
( Apostil Mühürlü )

7 ) (Varsa) Yüksek Lisans ve Doktora Diplomaları
( Valilik veya Kaymakamlıktan Apostil Mührü bastırılmış şekilde )

8 ) İkametgâh Belgesi

9 ) Pasaport Fotokopileri
( Pasaportun en az 2 yıl geçerliliğinin olması gerekmektedir )

10 ) Taahhütname
( Kişinin ailesi veya yakını tarafından noterden alınacak olan, Bulgaristan'daki eğitim masraflarının karşılanacağına dair ibaresi bulunan belge Konsoloslukta vize başvurusu için gereklidir.)

11 ) 8 adet Biyometrik Resim

12 ) Adli Sicil Kaydı
( Apostil Mühürlü ve Bulgarca tercümeli )

http://www.universium.com.tr
 
Miryo, Sofya Teknik Üniversitesin'de okuyan arkadaşımla görüştüm. Sofya Teknik Üniversitesinde Makina mühendisliğinde şu anda 3. sınıf yeni okutulacak. Elektronik Mühendisliği hakkında bilgim yok. Sofya Teknik Üniversitesi ÖSYM kitapçığında yer almadığı için STS sınavı da yapmaları kesin.

Daha önce Sofya'da mühendislik tamamlama yapan arkadaş oldu mu? Ben henüz rastlamadım.
 
bende henüz karşılaşmadım ama var olduğunu biliyorum
 
Açıkçası Bulgaristan'ı fazla eğitim konusunda tavsiye etmiyorlar. Ben Bosna'yı düşünüyorum. Bulgaristan'da okul bitince YÖK, STS sınavına tabi tutuyor.
 
evet bosna daha mantıklı hem bosna ya gidip diploma alanlar var bulgaristan genel olarak farklı bir ülke kültürde bize hiç uygun değil ama bosna da müslümanlar fazla olduğu için osmanlıdan kalma eserleri korumuşlar yani Türkleri seviyorlar bizde onları seviyoruz.
 
Hem daha az masraflı bir ülke Bosna. Ayrıca ÖSYM klavuzunda da yer alıyor.
 
arkadslar ben öğretmenlik okuyorum ve mühendisliğe geçmek istiyorum bir kaç seçenek var evet bosna bulgaristan..buralarda kaç yıl tamamlama okuycaz bilen var mı ?
 
2 dönem yani bir yıl bir de ingilizce seviyenize göre 1 dönem yada 2 dönemde ingilizce kursu var
 
Miryo hocam,

Facebook mühendislik tamamlama grubunda gördüm. 150 kişi Gabrova'ya kayıt yaptırmış. Daha doğrusu bir arkadaş o şekilde yazmış.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst