Yöneticiler Tarafından Üyelere Takdir Edilip Verilen Popülarite Puanları

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba değerli arkadaşlar;

Forumda popülarite puanlaması kanaatimce şu şekilde çalışıyor;

Forumda içerik açısından çok beğenilen bir konudan,konu başlığı açılmış olan herhangi bir konudan alması gerektiği cevabı tatmin edici bularak beğenen ve bu takdirini +pop koyarak belirten forum üyelerinin vermiş bulunduğu bu toplam puanlarla da toplam popülarite puanlarının bir havuzda toplanıp birikmesiyle,bu üyenin kendi hesabında bir puan havuzu da oluşuyor.

Daha sonra bu puan havuzunda bu aldığı toplam puanları birikmiş olan bu üyenin,bu puanları yakın arkadaşlarının samimi ve konu dışı konuşmalarından mı (geyik muhabbetinden mi) yoksa yardım isteyen diğer üyelerin bu yardımına koşup da,puan havuzunda biriken +pop’ları gerçekten de bu yardım yoluyla ve yardım edilen üyelerin minnetini,teşekkürünü de kazanıp da,diğer emsal sorulmuş benzer sorulara da bu cevabın bir emsal teşkil edip edemediğne tam olarak bakılarak, bu +pop’ları da gerçekten de hak edip etmediğine tam olarak bakılıyor yöneticilerimiz tarafından.

Devam ediyorum,eğer bu +pop’lar gerçekten de boşa verilmemişse,hora geçmişse,emsal teşkil edecek şekliyle gelecekte benzer sorulara da güzel bir emsal cevap teşkil edebilmişse,işte o zaman yönecilerimiz not kalemini,defterini (sarı kaplı not defterini ele alarak) belirli bir +pop puanı için sadece tek bir +pop puanı vererek üyenin popülarite puanını da bir üst kademedeki rakama karşılık gelen bir herhangi bir sayıya terfi ettirmiş bulunuyorlar.

Sanırım tüm yönecilerimizin de +pop verme mekanizmasındaki mantığı da sadece bu şekliyle işliyor.Bakın eğer bu konuda bir yanlışım veya hatalı bir düşüncem, bir değerlendirmem de eğer bulunuyorsa bunu da hemen düzeltin lütfen.

İş dünyasında “işçinin terinin hiç soğumadan emeğinin bu karşılığının para olarak da ödenmesi” konusu da var biliyorsunuz. Her ne kadar forumda konulara açıklayıcı cevaplar veren,yerine göre makaleler de yazabilen yazar üyelerin emeklerinin hiçbir zaman parayla ödenmesi söz konusu değildir ve bütün yapılan bu işlemler,gayretler de sadece bir gönül işidir,yani siz gönlünü kazandığınız veya değişik şekillerde de mükafatlandırdığınız,taltif ettiğiniz bu üyelerin,onursal üyelerin forumda daha verimli veya daha faydalı olarak da çalışmasını sağlamış,başka bir deyişle de motive etmiş olursunuz onları.Ben bunu işçi çalışma sisteminde maaş dışında işçiyi çalıştırmak ve özendirmek için de verilen ikramiye sistemine direk benzetiyorum.Bu benzetme şeklimde bir aykırılık veya tezatlık da eğer görmüşseniz bunu da açıkça ifade etmenizi beklerim sizlerden. Umarım söylemek veya kastetmek istediğim bu konu mesajım da alınması gereken yetkili birimlerce gereğince ciddi olarak değerlendirilecektir beklentisindeyim. Çünkü benim aklımdaki +pop sisteminin “üyeler arası/yöneticiler arası” çalışma mantığı da benim gözlediğim veya anlayabildiğim şekliyle bu şekilde işliyor.

Sizleri her zaman seven,bu değerlendirme ve yargılama sisteminizi de her zaman önemle anımsayıp ideal bir sistem olmasını arzu ederek,bu konudaki her türlü katkı ve düşüncelerini esirgemeyen ve forum yöneticilerinin böylesine yararlı bir forumu yurt genelinde kullanıma sunarak,bunların 7’den 70’e herkes için çok yararlı olduğunu da azımsamayacak üyelerin her zaman olup,aksini düşünüp de bunu reddetmeyen,bu konuda vefalı olmayı hiç unutmayacak olan forumdaki tüm üyeler adına / binbaşı

Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Sayın binbaşı eğer yanlışım varsa düzeltin ama anladığım kadarı ile konunuz hem üyelere hem de yöneticilere yönelik açılmış olduğu için ilk önce bir yönetici gözüyle değerlendirme yapmak istiyorum.

Popülarite puanları, üyelerin yararlandıkları bir konunun sahibine ya da bir sorunu çözüme kavuşturan mesajın sahibine verdikleri puan sistemidir. Popülarite sistemini kullanmak isteyen üyelerimiz bir sorunu çözüme kavuşturan ya da hoşlarına giden herhangi bir mesaja puan verebiliyorlar. Yöneticiler olarak Onursal üyelerimiz hariç hiçbir üyenin popülarite puanına etki edecek şekilde müdahalede bulunmuyoruz. Bu nedenle popülarite puanları doğal olarak üyelerin forumu nasıl kullandığı hakkında fikir verebiliyor.

Yöneticilerin popülarite puanına etkisi ancak bir üyenin Onursal üye olarak seçilmesi ile oluyor. https://www.kontrolkalemi.com/forum/yonetim-mesajlari-and-duyurular/2825-onursal-uyelerimiz.html konusunda belirtildiği üzere bu gruba dahil olan seçkin üyelerimize +500 popülarite puanı ekliyoruz.

Popülarite puanlarının art niyetli bir şekilde kullanıldığını tespit etmediğimiz taktirde puanların hangi mesajdan alındığını ve ne kadar hak edildiğini incelemiyoruz. Olur da art niyetli bir şekilde bir kaç üyelik tarafından puan yükseltilmesi girişiminde bulunulduğu tespit edilirse o zaman müdahalede bulunuyoruz.

Forumu kullanan bir üye gözüyle baktığımda ise beğen tuşunu kullanmak yerine popülarite puanını kullanmak bana daha samimi geliyor. Popülarite puanı verirken mutlaka durumu özetleyen bir yorum yazıyorum ve bana gelen popülarite yorumlarını da merak ile okuyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst