sensörler hakkında

Katılım
14 Mar 2011
Mesajlar
21
Puanları
1
buzdolabındaki sensörlerin arızalı oldugunu nasıl anlarız yada nasıl ölçeriz 2.sorum buzdolabındaki buzluk kısmındaki tekno(termal sigorta) arızalı oldugunu nasıl anlarız yada nasıl ölçeriz bu parça ne işe yarar
 
belirli marka ve modellerde sensör problemleri kroniktir. biz bazı ürünlerde sürekli aynı sensörü değiştirirz. bazı marka ve modellerde arıza yapması imkansız deriz çunki hiç rastlamadık. ama sensör değerlini sıcaklıklarına göre ölçüp sağlamlık kontrolü yapabilirsiniz. arçelik ürünleri ile bosch ürünlerinin sensör sıcaklık değerleri farklıdır.

sesörü dışarı çıkartıp ölçersiniz sağlam gösterir. ama yerine bağlayıp buzlanma olduğu zaman sensör içine su ve nem alabilir. bu da yanlış değer ölçmesine sebep olur. değiştirmek gerekir.

termal sigorta ise aşırı ısınmaya karşı (72 derece) sigortadır. sürekli kapalı devre göstermesi gerekir. yani ölçü aletin buzzer kısmında ölçerseniz ötmesi gerekir.

örnek bosch ürünlernin sıcaklık sensör değer tablosu BOSCH SENSÖR DEĞERLERİ.jpg
 
Son düzenleme:
Kimizini ısıtarak, kimisini buzda tutarak ölçülür, öncelikle ne tür sensör olduğunu ve kontağın çıkışını bilmek gerekir.
 
Bir nofrost buzdolabında kaç tane sensör vardır?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst