Embraco Ekovat direk 220 bağlantı

maxxer

Üye
Katılım
21 Ocak 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar, elimde aşağıda görülen ekovatın bağlantısı yapılabilir mi direk 220v? Elimdeki embraco r600a modeli resimdeki hangi uça hangi kablo bağlanmalı? Röle illa gerekli mi gerekliyse bobinajcıya götürsem bu motora röle uydurabilir mi ne dersiniz? (Kartlı ekovat devre kartını söktüm normal röleli modeller gibi çalıştırmak istiyorum)

IMG_0915a.jpgIMG_0866a.jpg
 
modeli ne ekovatın? bide ekovat etiket resmini alsak. inverter ekovat ise kartsız çalıştıramazsınız. normal ekovat ise role termik bağlantısı ile çalışabilir
 
Etiket yırtık ama zar zor bir 230v okunuyor.

IMG_0921a.jpg

Bir de şöyle bir bilgi buldum bu modelle ilgili:

Adsız1.jpg
 
sizdeki ekoat vcc veya inverter dediğimiz değişken devirli kompresör. yani kontrol kartı olmadan çalıştırabilmeniz mümkün değil. çalışma frekansı 120 hz. etiket üzerinde de yazıyor use only with embraco control unit sadece embraco kontrol ünitesi ile kullanabilirsiniz
 
O kartı nerden temin edebilirim?
 
siz bu kompresörü ne amaçla kullanıcaksınız?

6lt'lik kompresörüm var gürültülü motorunu söktüm yerine ekovat takıp boya tabancasına basınçlı hava basmak istiyorum usta.

Bana kaç hp'lik bir ekovat gerekir? Buzdolabı ekovatları işimi görür mü? Direk bana bir model marka tavsiyesi verebilir misin git bunu al diye?

Hava tankı resmi bunun aynısı:
dsc00297yc3.jpg
 
bu ekovat 1/4 beygir gücünde. yani 1 beygirin 4te biri. 0,25 hp. bizde 20 litre kompresör var ve 2 hp kompresörü var. bu tür bir ekovat size çok küçük gelecektir. depoyu doldurur ancak kullanmaya başladığınız anda içindeki hava biter ve ekovat küçük geleceği için yerine hava dolduramaz.

size en az 1 hp veya 2 hp kompresör lazım ancak ekovat düşünürseniz çok daha pahalıdır. tavsiyem hazır grup almanız.
 
şimdi kompresörün üstünde 3 tane uc var bunlardan biri altta diğer ikisi birbirine paralel uzantıda yani yan yana !
burada yapman gereken 220 uclardan birtanesini alt taki uca yani termik ucu bu uc !
diğer iki uc röle ucu termik ucu altta olduğu için 220 nin 1 ucunu alttaki uca takıyotsun diğer 220 ucu sol üsttekine takıyorsun sol üst te taktığın ile sağ daki ucu tetikleme yaptırman gerekiyor ! buda dikkatlice yapman gerekiyor aksi halde şasi yaptırırsan dükkan yada ev nerede deniyorsan bunu sigortaları attırırsın !
kısa ca : bir ucu alta direk tak
diğerini sol üstte tak
daha sonra sağda boşta kalan ile hemen yanındakine kontrol kalemiyle şase yaptır dokundur çek kompresör devreye girer !!!!!
 
bu ekovat r600 yanıcı gaz basan bir kompresör bu kompresörlerin içerisinde diğer 134a yada r12 gaz lara oranla minimum yağ var !!! bu kompresör yağ oranı düşük olduğu için bence işini görmez üzerinde r12 yazan bir kompresör denesen bence cok iyi olur
ve bu kompresör ü hava kompresörü olarak kullanmayı düşünüyorsan !!! kompresörü çalıştırdıktan sonra basınc borusu havanın cıktığı ucuna cekvalf takmalısın aksi taktirde hava doplan tank doldukça hava geri motor istikametinde sıkışır ve kompresör sıkışınca yanar !
havanın geri dönmemesi için mutlak çekvalf takmalısın !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,470
Kullanıcılar
449,889
Son üye
1 Levent plaza

Yeni konular

Geri
Üst