Buz Dolabı - Regülatör - UPS

IbrhmAkgl

Üye
Katılım
2 Ağu 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar köyde yaz aylarında aşırı yüklenmeden dolayı ciddi bir gerilim düşüşü yaşanıyor ve buz dolabımız dahi çalışmıyor. Hele ki şu yaz aylarında çok sıkıntı yaşıyoruz ve soğuk su bile bulamıyoruz.

Gerilim 120 ile 210 volt bandında sürekli olarak dalgalanıyor. Ama ani bir düşüş yapıp tekrar normale dönmüyor. Mesela 150 volta düşüyor ve orada 5-10 dk kalıyor, sonra 120 volta düşüyor yine benze bir süre orada kalıyor. Sonra 180 voltlara çıkıyor vs bu verdiğim değerler ve süreler sürekli değişken.

Yedaş ile defalarca görüştük OG trafosunu değişmesi için ama sonuç alamadık. Bu sorunu yaşayan 30-40 abonelik 2-3 mahalle var.

Ben kendi adıma ve kıt kanaat bilgimle ve biraz araştırma ile 3 kva bir regülatör ile en azından buzdolabını çalıştırabilir miyim diye düşünüyorum. Buz dolabının drenaj akımının yüksek olduğunu duydum. Acaba 5 kva lık bir online UPS mi alsam.

Durum bu, sizlerden tavsiye istiyorum. Öncelikle köy trafosunun değişmesi için nelere yapmalıyım.

Olmadı en azından buzdolabını çalıştırabilecek minimum maliyet ile nasıl bir çözüm bulabiliriz.
 
ups ıle çozum bulursun ama 5 kwatt yeterlı olurmu onu bılemem çünkü voltaj aşiri düşüyor ups akusunu şarj edebılırmı en mantıklısı bır arkadaşindan 600watt ups ler var onlardan al bılgısayarlar için kullanılıyor piyasadanda alabılırsın 150 tl filan sanırım gotur köye sorun çıkarmıyorsa o zaman 5 kwatt al
 
ups ıle çozum bulursun ama 5 kwatt yeterlı olurmu onu bılemem çünkü voltaj aşiri düşüyor ups akusunu şarj edebılırmı en mantıklısı bır arkadaşindan 600watt ups ler var onlardan al bılgısayarlar için kullanılıyor piyasadanda alabılırsın 150 tl filan sanırım gotur köye sorun çıkarmıyorsa o zaman 5 kwatt al

Cevap için teşekkür ederim. Tunçmatik Reguline 3 KVA regülatör aldım. İlk olarak buzdolabının bağlı oldu prizden giriş aldım ve regülatör çıkışını buzdolabına verdim. Dolap sorunsuz şekilde çalıştı. Ama gerilim kemence sesi duymuş laz gibi yerinde durmuyor. 215 ile 85 volt arasında sürekli değişken. Tabi Regülatör 140-250 volt aralığında regülasyon yaptığından 130 voltun altına inince kendini korumaya alıyor. Fakat gerilim %80 oranında 125 voltun üzerinde kaldığından dolap bu şartlarda çalışıyor.

Ben de olayı biraz abartabilir miyim diye düşündüm ve regülatörü sayaç çıkışından alıp, regüle edip evin tamamına regüle edilmiş enerji vermeye karar verdim. Çünkü evde epi topu 1 buzdolabı, 2 uzun florasan, 2 tasarruflu ve 5 adet akkor ampül var. Zaten bunların aynı anda çalışması da söz konusu değil. Bir iki adet de cep telefonu şarj aleti var. Sayaç çıkışına regülatörü bağladım ve regülatör çıkışını evin ana hattına verdim. Virabismillah dedim, şalteri açtığında etraf aydınlandı. Müthişti! Yukarıda saydığım yükleri tek tek açtım. Tüm yükler aktif iken bile sorunsuz çalıştı. Tabi gerilim 130 voltun altına düşmedikçe. Babam ve evdeki diğer herkes bana Elektriği keşfeden adam (Onlara görer Edison) gözüyle bakıyor ve dillerinden dua eksik olmuyor.

Şimdi ben şunu öğrenmek istiyorum. 80-90 volttan 220 volta regülasyon yapan regülatörler var mı, sipariş ile 3-5 KVA servo regülatör yaptırabilir miyiö? Tunçmatik'in ürünü harika, üzerinde giriş ve çıkış değerleri görünüyor. Bu tarz bir ürünü nasıl bulurum.
 
merhaba olayı çozmuşsun ama yınede sıkıntı var sanırım işin özü anne babanın duasını aldınya o yeter daha duşuk voltta çalişan regülatör varmı bılmıyorum ama UPS iş yapar duşuncesındeyım emın değılım ama kolay gelsın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst