Ariston MTB 4511 Buzdolabı Arızası...

ersagun40

Üye
Katılım
4 Ocak 2011
Mesajlar
324
Puanları
1
Buzdolabını fişe taktığımızda iç fan çalışmaya başlıyor, dış fan inliyor ama dönmüyor. Motor hiç devreye girmiyor, sadece tık tık diye termik açma sesi geliyor. Motorun çalışmaya dahi başlayamaması, yani herhangi bir ses çıkarmaması motor arızası mıdır yoksa röle veya kapasitör arızası mıdır? Motorun termiğini ve rölesini yerinden bir türlü çıkaramadığım için ölçemedim. Nasıl çıktığı konusunda pratik bilgi verecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.
 
sizin kondanser fan motoru sıkışıp dönmediği için motorunuz sürekli yüksek basınçda çalışmış. aristonlarda genellikle görülen bir sıkıntı. kompresörünüz role termik arızası yapmaz mekanik olarak sıkışır. açmak ve yeniden çalıştırmak imkansız gibi. kompresörün ve kondanser fan motorunun değişmesi lazım. piyasada 250-300 arası maliyet tutar. servis 450 lira ister
 
Sağolasın ustam, buraya yazmadan önce bazı arkadaşlara sormuştum. Motor sıkıştığı zaman inleme sesi gelir, ondan sonra termik açar demişlerdi. O inleme sesi hiç gelmeden, enerji verildiğinde direk termik açıyor. Sizin tecrübelerinize dayanarak, inleme sesi gelmesede,bu verilere göre kesinlikle motorun sıkıştığını söyleyebiliriz değil mi?
 
inleme sesi esnasında motorun çektiği akıma göre termik açma süresi değişebilir. mesela kalkmada 15-16 amper çekiyorsa termik anında açar. ama inleme sesi ile beraber 4-5 amper çekiyor ise 10-15 sn sürebilir. sonuçda motorunuz sıkışık ya da sargıları yanık. sıkça rastlanan bir olay. role veya termik arızası ile ilgisi olmayan bi arıza
 
Merhabalar,
evimde kullandığım ariston marka mtb model bir buz dolabım var önde display ekran olan bir kart birde dolabın alnında olan bir kart var. söktüm göz kontrolü yaptım yanan bir şey görünmüyor. ama dolap fişe takıyorum iki off lambası yanıyor on yapınca restart olup tekrar off konumuna dönüyor ve dolabın hiç bir fonksiyonu çalışmıyor. yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleme:
ayrıca servis çağırdım geldi baktı kartı bozuk bunun buda 2 yıldır üretilmiyor dedi. çöpe at gitsin dedi :( bende bu işi yapabilecek veya yaptırabilecek birilerinin bu forumda olduğunu düşünerek sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.
 
kartın fotosunu çek buraya koy asrızalı olabilecek malzemeleri işaretleyim.parçaların yenisini al değiştir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst