Buzdolabı

aydis

Üye
Katılım
28 May 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bende bosch nofrost KSU4221 model buzdolabı var. motoru el yakacak derecede sıcak. motorun yanındaki pervane hiç dönmüyor. soğutması iyi. pervanemi bozuk? bozuksa nereden(internet) bulabilirim. Küçük ilçede yaşıyorum her parça bulunmuyor. Saygılar
 
genelde ekovat (buzdolabı) motorları normalde insanın elini yakacak seviyede ısınırlar. hatta basınç çıkışlarında bununan (nem ve rutuben alıcı) ismi tam aklımda değil (dıreyen miydi dreyer miydi ?) kor denecek derecede ısınabilir. Bunların (motor) içersinde soğutma yağı bulunur çalışırken sürekli sirkilasyon halindedir.

tabi burda ısınıyor ya da ısınır derken göreceli konuştuğumuz için ısınma derecesini anlamak zor.

en güzeli genede tektik servisine bir danışmak.
 
slm ekovatın yani motorn ısınması normaldir fanı motor çalışırkende dururkende kontrolet belki motor istop halindeyken dönüo olabilir eger hiçbi şekilde dönmüyorsa fana drekt elektrk ver bakalım çalışıomu? :)
 
toz toplayıp fan sıkısmıs olabilir dolabın fişini çekip elinizle fan dönüyormu kontrol ediniz
 
slm. bende de ksu 3621 var ve geçen sene pervanenin yanındaki elektronik kartı söküp, tamirviye götürdüm. üzerinde bir parça değiştirdi ve oldu. boschun bu tiplerinde çok sık yaşanan bir sorunmuş. gittiğim yerde aynı karttan 8 adet vardı. hatta oraya gitmeden önce yedek parçacıya gittim, onda bile kart yoktu.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst